Son Dakika! Ferhat Tunç hakkında soruşturma açıldı

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında sosyal medya adresi Twitter üzerinde yüzden fazla twitin karşılık soruşturma açıldığı öğrenildi. Paylaşımlarında suç delilleri olarak da Cumhurbaşkanına hakaret içeren paylaşımların olduğu ve terör propagandası yaptığı belirtildi.

Haberler 16.05.2017 - 14:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanatç Ferhat Tunç hakknda sosyal medya adresi Twitter üzerinde yüzden fazla twitin karlk soruturma açld örenildi. çalayan Basn Savlna çarld örenilen Tunç, HDP E bakan Selahattin Demirta bata olmak üzere tutuklu milletvekilleri ve Belediye bakanlaryla ilgili yaptm paylamlar delil olarak dosyaya konulmu. Önümüzdeki günlerde gidip ifade vereceim dedi.

Daha önce Cumhurbakanna hakaret iddiasyla balatlan soruturma kapsamnda savcla ifade veren Ferhat Tunç hakknda bu kez sosyal medya paylamlar nedeniyle, Terör Örgütü Propagandas yapmak ve Cumhurbakanna hakaret suçlarndan yeni bir soruturma açld. stanbul Büyükçekmece savclnca Twitter hesab üzerinden yapt paylamlardan oluan 50 sayfalk soruturma dosyas çalayan Basn savclna gönderildi.Tunç, soruturmann son 1 ylda Twitter hesab üzerinden yapt paylamlar kapsadn belirterek, öyle dedi:

Bu paylamlarla Terör örgütü Propagandas yaptm ve Cumhurbakanna Hakaret ettiim iddia ediliyor. Cumhurbakanna Hakaret suçlamas yetmemi olmal ki yanna bir de Terör Örgütü Propagandas eklenmi. HDP E bakan Selahattin Demirta bata olmak üzere tutuklu milletvekilleri ve Belediye bakanlaryla ilgili yaptm paylamlar delil olarak dosyaya konulmu. Her türlü eletirinin Terör Örgütü Propagandas kapsamnda deerlendirildii açktr. Niyetleri bizi 4 duvar arasnda görmek. Önümüzdeki günlerde Savcla giderek ifademi vereceim. dha

Ana Sayfaya Git