Son Dakika! İl Jandarma Komutanı tutuklandı

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi'de FETO operasyonları devam ederken İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ile Binbaşı Ömer Talay'ın tutuklanmasına karar verildi.

Haberler 17.06.2017 - 03:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kars 2. Ar Ceza Mahkemeside FETO operasyonlar devam ederken l Jandarma Komutan Albay Serdar Güngör ile Binba Ömer Talayn tutuklanmasna karar verildi.

Karsta, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimine kartklar iddia edilen ve l Jandarma Komutanlnda görevli 11 sann yargland davada, tutuksuz yarglanan l Jandarma Komutan Albay Serdar Güngör ile Binba Ömer Talayn tutuklanmasna karar verildi.

Kars 2. Ar Ceza Mahkemesindeki durumann öleden sonraki bölümünde, tutuklu yarglanan eski l Jandarma Komutan Yardmcs Yarbay Kamil Öztürk, eski Yüzba Ömer ener, eski Üstemen Levent Saka, eski astsubay Murat Aydomu ile adli kontrol artyla serbest braklan tutuksuz sanklar Kars Jandarma Komutan Albay Serdar Güngör ve Binba Ömer Talay ile dier tutuksuz sanklar hazr bulundu.

Kars Adliyesinde daha önce konferans salonu olarak kullanlan 150 kiilik salonda görülen durumada, sank avukatlar ile tanklar da yer ald.

Durumada, tek tek dinlenen sanklar önceki beyanlarn tekrar ederek, haklarndaki suçlamalar reddetti. Durumada 13 tann ifade vermesi sonras sank avukatlar dinlendi.

Sank avukatlar, müvekkillerinin FETÖ ile balantsnn bulunmadn, asker olmalar nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladklarn savunarak, tahliye ve beraat talep etti.

Daha sonra durumaya, duruma savcs olarak katlan Kars Cumhuriyet Basavcs Serdar Durmu, mütalaasn açklad.

Basavc Durmu, toplanan deliller ve delillerin karartlmas ihtimalinin de dikkate alnarak, halen görevde olan l Jandarma Komutan Albay Serdar Güngör ile Binba Ömer Talayn tutuklanmasn talep etti.

Ara kararn açklayan 2. Ar Ceza Mahkemesi Bakan Saffet Murat Kasapolu bakanlndaki mahkeme heyeti, Albay Güngör ile Binba Talayn tutuklanmasna karar verdi. Davada böylece tutuklu yarglanan sank says 6ya yükseldi.

Heyet, dier tutuklu sanklarn da tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

Duruma sonras Albay Güngör ile Binba Talay, polislerce salk kontrolünden geçirildikten sonra cezaevine götürüldü.

Duruma sebebiyle adliye çevresinde youn güvenlik önlemleri alnd.

DDANAMEDEN

Kars Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, darbe giriiminde bulunduklar ve örgütle ilikili olduklar iddiasyla tutuksuz yarglanan Kars l Jandarma Komutan Albay Serdar Güngör ile Binba Ömer Talayn da aralarnda bulunduu 11 askeri personel sank sfatyla yer alyor.

Sanklar arasnda eski l Jandarma Komutan Yardmcs Yarbay Kamil Öztürk, eski Yüzba Ömer ener, eski Üstemen Levent Saka, eski Astsubay Murat Aydomu da bulunuyor.

ddianamede, l Jandarma Komutanl personelinin darbe teebbüsünün Kars ayann planland Tugay Komutanlndaki toplantya katld, 14. Mekanize Piyade Tugaynda görevli ve olay tarihinde Kazman üs bölgesinde bulunan eski Yarbay Harun Doanayn da darbe teebbüsüne katlmak için Karsa getirildii belirtiliyor.

Tutuklu sanklardan Üstemen Levent Sakann iddianamede yer alan ifadesinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlnda bir grup askerin darbe giriiminin yaand gece l Emniyet Müdürlüünün elektriklerinin kesilmesi için görevlendirildiini, kendisine de bunlara yardmc olmas için talimat verildiine ilikin itiraflar yer alyor.

Sakann u ifadeleri dikkat çekiyor:

Yarbay Kamil Öztürk beni arad, 14. Mekanize Piyade Tugayndan 2 ZPT aracnn geleceini, bunlarn Emniyet Müdürlüünün yanndaki trafodan elektrik kesmekle görevlendirildiini, jandarmadan da bu ekibe yardmc olmam gerektii konusunda bana talimat verdi. Ben bu talimat kabul etmedim, o da bana inatla benim gitmemi emretti. Trafodan anlamadm söyledim. O da bana Anlayan birini bul da git o zaman diye emir verdi.

ddianamede, darbe giriimine katlmakla suçlanan Albay Güngörün yan sra eski Yarbay Öztürk, Binba Talay, eski Yüzba ener, eski Üstemen Saka, eski astsubay Aydomuun da aralarnda bulunduu 6s tutuklu 11 l Jandarma Komutanl mensubu hakknda, Anayasay ihlal, TBMMyi ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etme, Hükümeti ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etme suçlarndan üçer kez arlatrlm müebbet hapis ile terör örgütü üyesi olmak suçundan da 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor. (akam)

Ana Sayfaya Git