Son dakika karantinaya alınan bölgeler açıklandı

Son dakika karantinaya alınan bölgeler açıklandı. Bugün de 4 il den karantina haberleri geldi.

Haberler 16.06.2020 - 23:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dakika karantinaya alnan bölgeler açkland. Bugün de 4 il den karantina haberleri geldi.

KAYSER

Kayseride 3 katl bina karantinaya alnd

Kayseride 3 katl apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantinaya alnd.

l Hfzsshha Kurulu, Kovid-19 testi pozitif çkan kiinin, merkez Melikgazi ilçesi Keykubat Mahallesinde oturduu 3 katl apartmanda 14 gün karantina uygulanmasn kararlatrd.

Karar üzerine bina çevresinde güvenlik önlemi alnd.

Apartman sakinlerinin ihtiyaçlarn ise karantina süresince Vefa Sosyal Destek Grubu karlayacak.

GAZANTEP

Gaziantepte bir apartman karantinaya alnd

Gaziantepin slahiye ilçesinde, astm hastas bir kiinin koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çkmas üzerine yaad apartman karantinaya alnd.

Göltepe Mahallesinde oturan, astm hastas olduu belirtilen 83 yandaki K.Y, rahatszlannca yaknlar tarafndan slahiye Devlet Hastanesine götürüldü.

Hastanede tedavi altna alnan ahsn klinik bulgularnda Kovid-19 testi pozitif çknca, önce birincil ve ikincil temasl 9 kiinin yaad 2 hane karantinaya alnd.

Ardndan Hfzsshha Kurulunca alnan karar gerei 50 kiinin ikamet ettii 26 daireli apartman, tedbir amaçl 14 gün süreyle karantinaya alnd.

Güvenlik görevlilerince nöbet tutulan apartmann tüm giri ve çkna emniyet eridi çekildi, binann giriine uyar yazs asld.

Karantina süresince apartman sakinlerinin tüm ihtiyaçlarnn Kaymakamlk Vefa Sosyal Destek Grubunca karlanaca bildirildi.

BTLS

Bitlisin Hizan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 4 mahalledeki 7 ev karantinaya alnd.

Kaymakamlktan yaplan açklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolay lçe Hfzsshha Kurulunun yeni kararlar ald belirtildi.

Bu kapsamda ilçeye bal Esentepe Mahallesinde 4, Yenikent, Yeilova ve Kültür mahallelerinde 3 evin geçici süreyle karantinaya alnd aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Bu adreslerde ikamet eden ve i devamll zorunlu olan emniyet ve jandarma personeli ile salk çalanlar ilgili kstlama kararndan muaf saylacaktr. lçe Hfzsshha Meclisinin, l daresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hfzsshha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamnda alnan kararlara uyulmamas durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 lira idari para cezas uygulanacaktr.

MARDN

Mardinin Artuklu ilçesinde yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamnda iki mahallede ksmi karantina uygulamas balatld.

Artuklu ilçesine bal krsal Gökçe ve Ortaköy mahallelerinde artan korona virüs vakalar nedeniyle lçe Hfzsshha Kurulu kararyla sosyal hareketlilie bal olarak vakalarn dier yerleim birimlerine dalma riskinin yüksek olmas nedeniyle mahallelerin baz alanlar karantinaya alnd. Gökçe Mahallesinde Menderes Caddesi, Menderes Sokak/çelik Sokak karantina altna alnrken, Ortaköy Mahallesinde ise Yeni Salk Oca Caddesi Küme Evleri, Eski Mardin Caddesi, Eski Mardin Soka ile Eski Cami Soka karantinaya alnd. Snrlar belirtilen bölgeler kontrol altna alnarak, zorunluluk halleri dnda giri ve çklara kapatld.

Ana Sayfaya Git