SON DAKİKA! MEB ve Ulaştırma Bakanlığı Gözaltına alınan listesi kabarıyor

Bakanlıklara yönelik feto operasyonları devam etmekte iken, FETO'nun eğitim koluna da son dakika operasyon düzenlendiği açıklandı. MEB ve Ulaştırma Bakanlığı düzenlenen feto operasyon detayları elimize ulaşmaya başladı.

Haberler 06.06.2017 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlklara yönelik feto operasyonlar devam etmekte iken, FETOnun eitim koluna da son dakika operasyon düzenlendii açkland. MEB ve Ulatrma Bakanl düzenlenen feto operasyon detaylar elimize ulamaya balad.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca yürütülen kamu kurum ve kurulularndaki FETÖ/PDYye ilikin soruturmalar kapsamnda, tamam ByLock kullancs olan Ulatrma Bakanlnda görevli 17 kiiyle Milli Eitim Bakanlnda görevli 30 kii hakknda gözalt karar verildi. Gözalt ilemlerinin bu sabah balatld bildirildi.

Temmuz aynda FETÖ üyeleri tarafndan gerçekletirilen darbe giriimi sonrasnda devlet kadrolarnda görev yapan paralel yap mensuplarna yönelik temizlik operasyonlarnda çok sayda personel aça alnd, görevden atld ve göz altna alnd. Bu kapsamda en çok görevden alnma ve ihraç ileminin yaand kurumlar arasnda Milli Eitim Bakanl yer alyor.

RAKAMLAR DEEBLR

Milli Eitim Bakan, FETÖ soruturmasnn devam ettiini, savclklardan her gün yeni bilgiler geldiini ve rakamlarn deiebileceinin altn çizdi. Ylmaz, savcln ifadeleri ve yeni bulunan delillerle kendilerine gelen yeni isimler olduunda her an rakamlarn artabileceine iaret etti. Bakan Ylmaz, kiilerin bu yapyla alakas olmad tespit edildiinde de iade edebildiklerini kaydetti.193 PERSONEL GÖZALTINDA

Soruturma kapsamnda halen 193 Bakanlk personelinin gözaltnda olduunu, 2 bin 829 kiinin de tutuklandn ve bazlarn ise kontrol artyla serbest kald bu saynn 2 bin 648 olduunu açklayan Bakan Ylmaz, ihraç edilip

325 K FRARDA

Haklarnda soruturma yaplan bakanlk personelinden firarda olan personel saysnn ise 325 kii olduunu hatrlatan Milli Eitim Bakan Ylmaz, uzaklatrma talebi devam eden 10 bin 877 öretmenin bölücü terör örgütüyle alakas olup olmadnn aratrldn bunlardan da 424ünün iade edildiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git