Son dakika özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlar açıklandı

Hakkari merkez ve Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova'da bazı bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Hakkari Valiliği konu ile alakalı açıklama yaptı ve Güvenlil Bölgesi ilan edilen mahalleleri açıkladı.

Haberler 26.08.2017 - 14:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari merkez ve çukurca, emdinli ve Yüksekovada baz bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Hakkari Valilii konu ile alakal açklama yapt ve Güvenlil Bölgesi ilan edilen mahalleleri açklad.

Valilikten yaplan açklamada, il snrlar içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve dier terör örgütlerinin son zamanlarda gerçekletirdikleri terör ve yldrma saldrlarnn, kentin sosyal ve ekonomik gelimesini de olumsuz etkiledii belirtildi.

Saldrlar neticesinde vatandalarn, ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ile seyahat etme haklarn kullanmaktan mahrum kald kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Günlük hayatlar olumsuz etkilenen vatandalarmz büyük maduriyet yaamaktadrlar. Valilik makammz, öncelikle vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldrdan korunmas maksadyla bölgesinde emniyet ve asayii temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadr.

Bu tedbirler kapsamnda Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun ilgili maddesi gereince il merkezi, çukurca, emdinli ve Yüksekova ilçeleri snrlarndaki 29 bölgenin, 27 Austos saat 00.00dan 10 Eylül saat 23.59a kadar, özel güvenlik bölgesi ilan edildii bildirilen açklamada, vatandalarn belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasakland kaydedildi.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilikin detayl bilgiye valiliin internet adresinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git