Son Dakika! Siirt Şirvan'da bakır madeninde göçük! Çok sayıda ölü var

Siirt'te son dakika haberi. Şirvan'da bulunan bakır madeninde meydana gelen göçükte ölü sayısının çok olabileceği AFAD tarafından açıklandı

Haberler 18.11.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son saatlerde Siirtte neler oldu diye aranma saysnn younlamas ile birlikte AFADdan ilk açklama geldi. Siirttte bakr madeninde göçük meydana geldii, çok sayda içinin enkaz altnda kald ve ölü saysnn çok olduu açkland. Gerçekleen göçüün heyelan nedeniyle gerçekletii belirtilirken, arama faaliyetleri de devam ediyor.

Siirtin irvan ilçesinde bal maden köyünde bulunan bir bakr madeninde heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15er kiilik ekipler halinde çalmalarn sürdürüldüü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parças maden sahasna akt. Madende 4 içinin cansz bedenine ulald. çalmalar sürüyor.

VALLK: 3 çNN CESEDNE ULAILDI

Siirtin irvan ilçesinde bir maden ocanda meydana gelen göçükte, enkaz altnda kalan içilerden 3nün cesedine ulald belirtildi.

Valilikten yaplan açklamada, irvan ilçesi Maden köyünde bulunan bakr madeninde heyelan sonucu göçük meydana geldii kaydedildi.

Valilik bünyesine kriz masas oluturulduu bildirilen açklamada, Devam eden arama kurtarma çalmalarnda göçük altndan 3 içinin cenazesine ulalm olup, bölge illerden takviye arama kurtarma ekipleri talep edilmitir. Bölgede arama kurtarma çalmalar, AFAD, jandarma ve arama kurtarma ekiplerimizin desteiyle aralksz devam etmektedir. ifadelerine yer verildi.

çLERDEN BRNN CESED çIKARILDI

Siirtin irvan ilçesinde, maden ocanda meydana gelen göçükte enkaz altnda kalarak hayatn kaybeden içilerden birinin cesedi çkarld.

irvan ilçesi Maden köyündeki bakr madeninde dün akam yaanan heyelan sonucu oluan göçüün ardndan balatlan arama kurtarma çalmalarna devam ediliyor.

Siirt Valilii bünyesinde kurulan kriz masas koordinesinde l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma görevlilerinin katld çalmalara madenciler de destek veriyor.

Göçükte enkaz altnda kalarak yaamn yitiren içilerden 24 yandaki Mustafa Andn cesedi çevre illerden gelen arama kurtarma ekiplerinin yardmyla çkarlarak Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

- Arama kurtarma ekipleri dnda burada kimse kalmasn

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, olay yerine gelerek yetkililerden çalmalara ilikin bilgi ald.

Tutulmaz, halen heyelan riski bulunduu için arama kurtarma ekipleri dndaki kiilerin bölgeden uzaklatrlmasn istedi.

Ekiplerin daha rahat çalmas gerektiini ifade eden Tutulmaz, öyle konutu:

Göçük alannda kimse kalmas yetkililerin daha rahat düünebilmeleri, plan ve program yapabilmeleri açsndan. Arama kurtarma ekipleri dnda burada kimse kalmasn çünkü bu gürültü içinde kimse çalamaz. Görevli olmayan arkadalarmz aada beklesinler, burada sadece arama kurtarma ekipleri kalsn. u an son durum, aydnlatmayla beraber içeri girilmeye çallacak. Heyelan devam ediyor.

Göçükten kendi imkanlaryla kurtulan Murat And ise AA muhabirine yapt açklamada, heyelan olduunu fark edince kaçtklarn söyledi.

And, heyelan srasnda baz arkadalarnn araçlarn içinde mahsur kaldn, daha sonra olay yerine arama kurtarma ekiplerinin geldiini ifade etti.

13 ç ENKAZ ALTINDA

Siirtin irvan ilçesinde, maden ocanda heyelan sonras meydana gelen göçükte cesetlerine ulalan 3 içinin yan sra 13 içinin daha enkaz altnda kaldnn belirlendii ve bu kiilerin kurtarlmas için çalmalarn sürdüü bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, irvan ilçesi Maden köyünde özel bir firma tarafndan iletilen bakr madeni ocanda heyelan meydana geldii hatrlatld.

Olayn hemen ardndan kriz merkezi oluturulduu aktarlan açklamada, Arama kurtarma çalmalarna hemen balanmtr. Bir içinin cenazesi çkarlm olup, iki içinin cesedi tespit edilmitir. Dier 13 içinin kurtarlmas için arama kurtarma çalmalarna devam edilmektedir. ifadelerine yer verildi.

Açklamada, çevre illerden takviye arama kurtarma ekiplerinin de olay yerine ulat belirtildi.

Bölgede heyelan riskinin sürmesi nedeniyle arama kurtarma çalmalarnn kontrollü yürütüldüü bildirilen açklamada, Heyelann ar yalar nedeniyle meydana geldii deerlendirilmekle birlikte sebepleri hususunda aratrma ve inceleme devam etmektedir. ifadesi kullanld.

Arama kurtarma çalmalarnn Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakr ve Vandan AFAD, Salk Bakanlndan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kzlay, jandarma ile maden irketine bal görevlilerin katlmyla devam ettii duyurulan açklamada, Erzurumdan AFAD ekibinin olay yerine ulamak üzere olduu bilgisi paylald.

BABAKAN BLG ALDI

Babakan Binali Yldrm, Siirtin irvan ilçesine bal Maden köyünde heyelan sonras meydana gelen göçüe ilikin ilgili bakanlardan bilgi ald.

Babakanlk kaynaklarndan alnan bilgiye göre Yldrm, heyelan sonras meydana gelen göçüün ardndan ilgili bakanlarla telefon görümesi gerçekletirdi.

Yldrm, göçük ve arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili bakanlardan bilgi ald.

KRZ MASASI OLUTURULDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlnn Siirtin irvan ilçesi Maden köyünde heyelan sonras meydana gelen göçüün hemen ardndan kriz masas kurduu, bir müstear yardmcsnn da ekibiyle bölgeye hareket ettii bildirildi.

Bakanlktan konuya ilikin yaplan açklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl Müstear Fatih Dönmez bakanlnda kriz masas oluturulduu belirtildi.

Göçük hakknda Siirt Valilii ve AFAD ekiplerinden bilgi alnd aktarlan açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Pakistan ve Özbekistan seyahatine elik eden Bakan Berat Albayrakn, kriz masas ile sürekli iletiim halinde olduu ve çalmalar anlk takip ettii duyuruldu.

Açklamada ayrca, bir müstear yardmcsnn çalmalar yakndan takip etmek için ekibiyle Siirte hareket ettii bilgisi paylald.

Ana Sayfaya Git