SON Dakika! Şırnak Cizre'de PKK, lise çatısını ateşe verdi

PKK ve gençlik yapılanmasına karşın Şırnak Cizre'de son iki gündür devam eden yoğun operasyonlar sonrasında 23 PKK'lının etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Son dakika verilere göre ise Cizre'nin Cudi Mahallesi'ndeki Reşah Sağlık Sağlık Meslek lisesine saldıran teröristler, okulun çatısını ateşe verdi. Aynı sıralarda başka bir grup ise Nur Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi'nin çatısını ateşe verdi.

Haberler 17.12.2015 - 11:40 Son Güncelleme : 17.12.2015 - 11:40

PKK ve gençlik yapılanmasına karşın Şırnak Cizrede son iki gündür devam eden yoğun operasyonlar sonrasında 23 PKKlının etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Son dakika verilere göre ise Cizrenin Cudi Mahallesindeki Reşah Sağlık Sağlık Meslek lisesine saldıran teröristler, okulun çatısını ateşe verdi. Aynı sıralarda başka bir grup ise Nur Mahallesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesinin çatısını ateşe verdi.

Milliyetin haberine göre operasyonlar, Ankarada Başbakanlık, Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığında oluşturulan birimlerde, yakından takip ediliyor. 10 bin dolayında komando ile özel harekat polislerinin görev aldığı operasyon, 48 saattir kesintisiz olarak sürüyor. Silopideki operasyona Şehit Polis Muhammet Onur Cizredeki operasyona ise Şehit JandarmaAstsubay Burak Demirin adı verildi. Operasyonlarda, dün gece itibariyle 1i Silopide, 22si Cizrede olmak üzere 23 teröristin öldürüldüğü tespit edildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında roketçiler ile suikast silahı Kanası kulananlar da yer aldı.

PKKlı gruplar, dün gece Cizre Devlet Hastanesine roketli saldırıda bulundu. Hastanenin ikinci katına isabet eden roket nedeniyle can kaybı olmadı. Ancak kattaki hastalar başka ünitelere taşındı.

Ankaraya ulaşan bilgilere göre; terör örgütünün gençlik yapılanması bu Sabah ise Cizrede iki okulu ateşe verdi. Bir grup, Cizre Cudi Mahallesinde bulunan Reşha sağlık Meslek Lisesinin çatısını yaktı. Aynı sıralarda başka bir grup ise Nur Mahallesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesinin çatısını ateşe verdi. İtfaiye ekipleri okullara gönderildi. Ancak itfaiye ekipleri, açılan ateş nedeniyle yangınlara müdahale edemedi.

Ana Sayfaya Git