Son Dakika! Şırnak Silopi’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gece şiddetlenen çatışmalar nedeniyle ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Silopi’de son durum nedir? Hangi mahallelerde sokağa çıkma yasağı var? Ayrıntılar haberimizde…

Haberler 05.04.2016 - 09:59 Son Güncelleme : 05.04.2016 - 09:59

Şırnakın Silopi ilçesinde gece şiddetlenen çatışmalar nedeniyle ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Silopide son durum nedir? Hangi mahallelerde sokağa çıkma yasağı var? Ayrıntılar haberimizde

Şırnakın Silopi İlçesinde PKKlı teröristlerin zırhlı polis aracına roketatarla düzenlediği saldırıda bir polis memuru şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Gece çatışmaların yaşandığı ilçede kaymakamlık sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Silopinin Cudi Mahallesinde gece zırhı polis aracına PKKlı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda araçta bulunan 5 özel harekt polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Silopi Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Durumu ağır olan bir polis memuru doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit düştü, 4 polisin tedavisi ise devam ediyor.

Saldırının ardından bölgeye PKKlıları etkisiz hale getirmek için takviye güvenlik güçleri sevk edildi. PKKlılarla güvenlik güçleri arasında yer yer çatışmalar yaşandı. Özellikle Cudi Mahallesinden gece boyunca silah sesleri yükseldi.

SOKAĞA çIKMA YASAĞI 24 SAATE çIKARILDI

Gece çatışmaların yaşandığı Silopide kaymakamlık önce saat 04.30dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Daha sonra yasağın kapsamı genişletilerek 24 saat uygulanmaya başladı. Yasak kararı polis araçları ve camilerin ses yayın cihazlarından anons edilerek halka duyuruldu.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır