SON DAKİKA! VAN Belediyesi'ne de kayyumatandı

VAN Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın gözaltına alınması akabinde belediyeye kayyum atandı.

Haberler 17.11.2016 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son Dakika belediye kayyumlarna bir yenisinin eklendii son dakika olarak açkland. VAN Belediyesine kayyum atand. Van Valisi brahim Tayapan, Van Büyükehir Belediye Bakanvekili olarak görevlendirildi

çileri Bakanlnca Van Büyükehir Belediye Bakan Bekir Kaya görevinden uzaklatrld, Van Valisi brahim Tayapan Van Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildi.

BEKR KAYA GÖZALTINA ALINDI

Van Büyükehir Belediye Bakan Bekir Kaya ile 4 belediye yetkilisi, terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnd.

Alnan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas dorultusunda Kaya ile 4 belediye yetkilisi hakknda gözalt karar verildi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, e zamanl operasyon balatt.

Büyükehir Belediye Bakan Kaya ile 4 belediye yetkilisi polis tarafndan gözaltna alnarak emniyet müdürlüüne götürüldü.

Özel Harekat ve çevik Kuvvet ekiplerinin de katld operasyonda, üphelilerin evleri ile belediye hizmet binasnda aramalarn sürdüü örenildi.

Van Büyükehir Belediye Bakan Bekir Kaya, 7 Haziran 2012de terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyonda aralarnda partili yöneticilerin de bulunduu 12 üpheliyle tutuklanmt. Bu soruturma kapsamnda hakknda Van 1. Ar Ceza Mahkemesinde terör örgütüne üye olmak suçundan dava açlan Kaya, 4 Ocak 2016 tarihinde 15 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Ana Sayfaya Git