SON DAKİKA yangın da onlarca ev ve ahır kullanılamaz hale geldi.

Çankırı'da korkunç yangın. Çankırı Yapraklı ilçesine bağlı Müsellim köyü Mansurlu Mahallesi'nde başlayan yangında onlarca evin kullanılamaz hale geldiği öğrenilirken, ahırlarında yandığı belirtildi.

Haberler 27.07.2017 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çankrda korkunç yangn. çankr Yaprakl ilçesine bal Müsellim köyü Mansurlu Mahallesinde balayan yangnda onlarca evin kullanlamaz hale geldii örenilirken, ahrlarnda yand belirtildi. Müsellim köyü Mansurlu Mahallesinde bir evde çkan yangn, ksa sürede büyüdü.

çevredeki evlere sçrayan yangna çankr ve skilip Belediye tfaiyesi, AFAD, l Özel dare ile Orman letme eflii ekipleri müdahale etti.

Zaman zaman mutfak tüplerinden kaynakland tahmin edilen patlamalarn da yaand yangnda vatandalar, evlerden eyalar, ahrlardan hayvanlarn kurtarmaya çalt.Yangn, ekiplerin ve köylülerin youn çabas sonucu kontrol altna alnd.

Yaprakl Kaymakam Vekili Sercan Ylmaz, AA muhabirine yapt açklamada, yangn ihbar alnd andan itibaren ekiplerin olay yerine intikal ettiini söyledi.

Uzun uralar sonucunda yangnn kontrol altna alndn belirten Ylmaz, yangnn çk nedeninin henüz bilinmediini dile getirdi.

Ylmaz, öyle devam etti:

Yangnn terk edilmi bir evden çktn örendik. u anda yangnn neden çkt konusunda bilgimiz yok, tahkikat devam ediyor. Yangn, ahap yaplama ve rüzgar nedeniyle ksa sürede yaylarak yaklak 30 haneyi etkileyecek ekle büründü. 30 civarnda hane ve ahr yapnn yangndan etkilendiini biliyoruz. u anda yangn kontrol altna alnd. makineleriyle de ykntlar düzenlenerek, soutma çalmalarna baland.

AFAD ve Türk Kzlay ekipleri tarafndan madur olan vatandalarn ihtiyaçlarnn giderileceini anlatan Ylmaz, unlar kaydetti:

u anda Kzlay ekiplerimiz de yolda. Madur olan vatandalarmza çadr ve yemek hizmeti sunacaklar. AFAD ekiplerimiz de gerekli tespitleri yaparak yangnda madur olup zarar görmü vatandalarmzn zararlarnn tazmini noktasnda çalmay balatt. nallah bu akam, yarn sabah itibaryla yangnn tamamen söndürülmü, soutulmu olacan düünüyoruz.

çankr Belediyesi tfaiye Müdürü Ahmet Semerci de yangnn ciddi boyutta olduunu söyledi.

Yangn söndürme çalmalar srasnda su sknts çektiklerini aktaran Semerci, En yakn su dolum yeri yaklak 25 kilometrelik mesafede. Ekiplerimiz köylülerle birlikte canla bala çalyor. Rüzgarn etkisiyle yangn ksa sürede büyüdü. Zayiat çok fazla. diye konutu.

Yangn kontrol altna aldklarn, çk nedenini ise henüz belirleyemediklerini ifade eden Semerci, Yaklak 30 hanenin yangndan zarar gördüünü biliyorum. Daha saym yaplmad. AFAD ekipleri de burada. Yangn söndürüldükten sonra onlar da gerekli çalmalar yapacaktr. dedi.

- AFAD çadr kent kuracak

AFAD l Müdürü Hasan Sait Korkutata ise yangn haberini aldklarnda hzlca olay yerine intikal ettiklerini söyledi.

Yangna çankr Belediyesinin yan sra çevre ilçelerin itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüünün arazözleri ile müdahale edildiini belirten Korkutata, lk tespitlerimize göre 27 hanenin ve tespit edilemeyen ahrlarn olduunu belirledik. u anda bulunduumuz bölgede 18 adet çadr kuracaz, evsiz kalan vatandalarmz geceyi burada geçirecekler. Yaprakl Kaymakaml tarafndan da vatandalarmzn yemek ihtiyaçlar giderilecek. Yarndan itibaren çevre ehircilik l Müdürlüü ile beraber hasar tespit çalmalarn balatyoruz. Hasar tespit çalmalarna binaen dier gerekli ilemlere de devam edeceiz. diye konutu.

- Yangn köyümüzün yarsn yakt

Köy Muhtar Ali Mülayim ise yangn duyduklarnda hemen itfaiye ekiplerine haber verdiklerini, ekiplerin de ksa sürede gelerek, yangna müdahale ettiklerini dile getirerek, Ekipler ksa sürede müdahale etti ancak yeterli olmad. Yangn ksa sürede büyüdü ve köyümüzün yarsn yakt. Birçok vatandamz evsiz kald. Devletimizden gerekli yardmn yaplmasn talep ediyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git