Son depremler! Deprem Yunanistan'da oldu Antalya'yı vurdu

Son depremler en çok araştırılan konulardan olmakta iken, Yunanistan'da son dakika yaşanan depremin büyüklüğü 5.3 olarak kayıtlar geçti. Yunanistan'da yaşanan son deprem Türkiye'den de hissedildi. Depremin Antalya'dan da hissedildiği açıklandı.

Haberler 17.05.2017 - 15:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son depremler en çok aratrlan konulardan olmakta iken, Yunanistanda son dakika yaanan depremin büyüklüü 5.3 olarak kaytlar geçti. Yunanistada yaanan son deprem Türkiyeden de hissedildi. Depremin Antalyadan da hissedildii açkland.

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsünden edinilen bilgilere göre, Ege Denizinde yer alan Oniki adalar açnda meydana gelen depremin 14.30 5.3 büyüklüünde olduu bildirildi. Yaanan deprem Antalyadan dahi hissedilirken, depremin yerin 10 kilometre derinliinde meydana geldii belirtildi.

KOERNN DEPREM BLGS

Dünyann oluumundan beri, sismik yönden aktif bulunan bölgelerde depremlerin ardkl olarak olutuu ve sonucundan da milyonlarca insann ve barnaklarn yok olduu bilinmektedir.

Bilindii gibi yurdumuz dünyann en etkin deprem kuaklarndan birinin üzerinde bulunmaktadr. Geçmite yurdumuzda birçok ykc depremler olduu gibi, gelecekte de sk sk oluacak depremlerle büyük can ve mal kaybna urayacamz bir gerçektir.

Deprem Bölgeleri Haritasna göre, yurdumuzun %92sinin deprem bölgeleri içerisinde olduu, nüfusumuzun %95inin deprem tehlikesi altnda yaad ve ayrca büyük sanayi merkezlerinin %98i ve barajlarmzn %93ünün deprem bölgesinde bulunduu bilinmektedir.

Son 58 yl içerisinde depremlerden, 58.202 vatandamz hayatn kaybetmi, 122.096 kii yaralanm ve yaklak olarak 411.465 bina yklm veya ar hasar görmütür. Sonuç olarak denilebilir ki, depremlerden her yl ortalama 1.003 vatandamz ölmekte ve 7.094 bina yklmaktadr.

Yerkabuu içindeki krlmalar nedeniyle ani olarak ortaya çkan titreimlerin dalgalar halinde yaylarak geçtikleri ortamlar ve yeryüzeyini sarsma olayna DEPREM denir.

Deprem, insann hareketsiz kabul ettii ve güvenle ayan bast topran da oynayacan ve üzerinde bulunan tüm yaplarnda hasar görüp, can kaybna urayacak ekilde yklabileceklerini gösteren bir doa olaydr.

Depremin nasl olutuunu, deprem dalgalarnn yeryuvar içinde ne ekilde yayldklarn, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kaytlarn deerlendirilmesini ve deprem ile ilgili dier konular inceleyen bilim dalna SSMOLOJ denir.

Ana Sayfaya Git