Son depremler! Koeri'de Aydın Depremi Büyüklüğü 4.2

Son depremler bahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde çok merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta Manisa'da yaşanan korku dolu ve vatnadaşı sokağa döken depremlerin aabinde son dakika Kuşadası depremi de herkesi ürküttü. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem oldu.

Haberler 08.05.2017 - 15:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son depremler bahar mevsimini yaadmz u günlerde çok merak ediliyor. Geçtiimiz hafta Manisada yaanan korku dolu ve vatnada sokaa döken depremlerin aabinde son dakika Kuadas depremi de herkesi ürküttü. Aydnn Kuadas ilçesinde saat 11.47 sralarnda 4.2 büyüklüünde bir deprem meydana geldi. Kuadas depreminini büyüklüü de son dakikalarda en çok aranana konu oldu.

Kuadas Körfezinde bugün saat 11.47de Richter Ölçeine göre 4.2 büyüklüünde deprem meydana geldi. Babakanlk Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) Deprem Dairesi tarafndan yaplan açklamaya göre, merkez üssü Aydnn Kuadas Körfezi açklar olan 4.2 büyüklüündeki deprem, saat 11.47de, yerin 7.19 kilometre altnda meydana geldi. zmirde de hissedilen depremin, herhangi bir hasara neden olmad bildirildi.

zORUNLU DEPREM SGORTSI ARTI

Son günlerde ART arda depremlerin olduu Ege Bölgesinde zorunlu deprem sigortasna olan ilginin artmad görüldü. Beik gibi sallanan Manisada zorunlu deprem sigortas orannn, fay hattnn geçmedii karamandan düük olmas dikkat çekiyor. egedesonsoz.comdan Ender Aldanmazn haberine göre, Ege Bölgesi, özellikle Nisan aynn bandan itibaren irili ufakl yüzlerce depreme sahne oldu. Merkezi Manisann ehzadeler ilçesi olan depremlerin en iddetlisi 21 Nisanda 5.1 büyüklüünde oldu, kentteki eski binalarda ve okullarda çatlaklar olumas endie yaratt. Deprem uzmanlarnn yapt açklamalar Manisa ve zmirdeki sismik hareketliliinin devam edecei yönünde olurken vatandalar için olas bir depremde can simidi olma özellii tayan zorunlu deprem sigortasna olan ilgi ise merak konusu oldu.

Doal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) tarafndan yaynlanan verilere Türkiyede bulunan 17 milyon 661 bin 690 konutun 7 milyon 838 bin 485inde deprem sigortas bulunduu, dierlerinde ise bulunmad ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git