Son KHK ile artık ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Etüt merkezleri yasak!

Kapatılan dershanelerin sonrasında en son yayımlanan KHK ile etüt eğitim merkezleri de eğitim sisteminden çıkarıldı. Hala faaliyette olan aktif 2 bin 6 etüt merkezine 1 Temmuz'a kadar dönüşüm hakkı süresi tanındı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin de okul dışında artık başka bir takviye kursuna gitmesi yasaklandı.

Haberler 10.02.2017 - 12:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kapatlan dershanelerin sonrasnda en son yaymlanan KHK ile etüt eitim merkezleri de eitim sisteminden çkarld. Hala faaliyette olan aktif 2 bin 6 etüt merkezine 1 Temmuza kadar dönüüm hakk süresi tannd. lkokul ve ortaokul örencilerinin de okul dnda artk baka bir takviye kursuna gitmesi yasakland.

Habertürkten Lütfi Erdoann haberine göre; OHAL Kapsamnda Baz Düzenlemeler Yaplmas Hakknda 687 Sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazetede yer ald. 5580 sayl Özel Öretim Kurumlar Kanununda yer alan, örenci etüt eitim merkezleri ibaresi ve tanm yürürlükten kaldrlarak, yerine sosyal etkinlik merkezleri ibaresi eklendi.

ÖZEL ETM KURSLARI LSE ÖRENCLER çN

lköretim örencilerinin okul dnda herhangi bir takviye kursuna gitmesine izin verilmeyecek. Dershanelerin ardndan açlan ve sadece tek ders verebilen özel eitim kurslar da lise örencileri için faaliyet gösterebilecek.

SOSYAL ETKNLK MERKEZLER AçILACAK

KHK ile daha önce kanunda olmayan, Sosyal Etkinlik Merkezlerinin açlmasna izin verildi. Bu merkezlerde örencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri yürütebilmesine imkn salanacak.

Ana Sayfaya Git