Sosyal medya düzenlemesi için 1 ay süre verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan başkanlığında yapılan toplantıda, yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına, "sosyal medya yasası"na ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmeleri için 1 ay süre verildi

Haberler 02.10.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeden günlük eriimi 1 milyondan fazla olan yurt d kaynakl sosyal a salayclarna, sosyal medya yasasna ilikin yükümlülüklerini yerine getirmeleri için 1 ay süre verildi.

Kamuoyunda sosyal medya yasas olarak bilinen ve bugün yürürlüe giren nternet Ortamnda Yaplan Yaynlarn Düzenlenmesi ve Bu Yaynlar Yoluyla lenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakknda Kanunda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanuna ilikin sosyal a salayclarna yönelik bilgilendirme toplants yapld.

Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs Ömer Fatih Sayan bakanlnda, Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunda (BTK) videokonferans yöntemiyle yaplan toplantya, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Linkedln, TikTok, Dailymotion, Periscope, Pinterest ve VK temsilcileri katld. Toplantda, BTK Bakan Ömer Abdullah Karagözolu, sivil toplum kurulular temsilcileri ve akademisyenler de yer ald.

BR AY SÜRE VERLD

Kanunun içerii, ileyiinin nasl olaca, usul ve esaslarla ilgili bilgilendirmenin yapld toplantda, sosyal medya temsilcilerine yasaya ilikin yükümlülüklerin yerine getirilmesi için 1 ay süre verildi.

Söz konusu süre, düzenlemeye ilikin usul ve esaslarla ilgili görü alveriinde bulunulan toplantda, yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal a salayclarna idari para cezas uygulanaca uyars yapld.

Austos aynda ilk bilgilendirmenin yapld sosyal a salaycs temsilcileri, kanun çerçevesinde yaynlanacak usul ve esaslara ilikin görülerini ifade etti.

Bakan Yardmcs Sayan, görümeye ilikin videoyu twitter hesabndan paylat.

Ana Sayfaya Git