Sosyal medyada 'Işık' polemiği

CHP'li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama talebinin reddine ilişkin karar sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 'ışık' polemiği yaşandı.

Haberler 15.10.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yldrmn Twitter hesabndan Iklar yanyor diyerek paylat AYM fotoraf, polemik konusu oldu.

ENTOPTAN AçIKLAMA

TBMM Bakan Mustafa entop, Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez dedi. entop, Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez. Bu ülkede darbeci karanlk kafalar aydnlatacak n anahtar tektir ve o da Aziz Milletimizin iradesidir. Gereken her durumda o irade saduyu ile klar açar ve lüzumsuzsa da kapar dedi.

çELK: UTANç VERC

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, Hukuktan baka bir dili olmamas gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konumas vahimdir. Müdahaleler anayasal düzeni ykm ve milletimize büyük aclar yaatmtr. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldrlmtr. Varlk sebebi hukuk olan AYMde bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuuyor. Bu kabul edilemez. Türkiyenin gerçek hukukçular en son 15 Temmuz darbe giriiminde teröristlerin müdahalesine güçlü bir direni gösterdiler. Gerçek hukukçular demokrasiyi koruma mücadelesi verdiler. AYM üyesinin kulland dil ise milleti tehdit etmenin ve hukuku ykan müdahalelerin dilidir dedi.

YILDIRIMA STFA çARISI

çileri Bakan Yardmclar smail çatakl, Mehmet Ersoy ve Muhterem nce, tepki çeken paylam nedeniyle Yldrm istifaya davet etti.

çatakl, Dün Genelkurmayn klar yanyor diyerek darbecilere selam çakanlarn bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasn, istifa etsin! dedi.

Ersoy ise, Hesab kilitlemek yetmez. Derhal istifa edin! derken, nce de Vesayet özlemine milletimizin tepkisi böyle hesab kilitletir. Ama yetmez, istifa gerekir, bekliyoruz ifadesini kulland.

AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan, Bu saçma ve ucuz trollüe önce AYM Bakan ve dier AYM üyeleri dur demelidir. AYM üyesi olmu birinden devlet adab, yargç arl ve ciddiyeti beklemek hakkmz. Bu imal ifadenin ne demek olduunu bilmiyor muyuz? Bu ne saçmalk, kendinize gelin sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti kanadndan bir baka tepki de AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mutan geldi. Mu, Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit imas içeren AYMnin klar yanyor sözlerini knyoruz. Hiçbir kurum ya da kii, milli iradeye gözda veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet frsat vermez diyerek Engin Yldrmn paylamn eletirdi.

çLER: IIKLARIMIZ Hç SÖNMÜYOR

Öte yandan, çileri Bakanlnn Twitter hesabndan da Iklarmz hiç sönmüyor balkl fotoraflar paylald. çileri Bakanlnn Arda 6 teröristin etkisiz hale getirildii açklamas da bu konuya atfta bulunularak, Iklarmz yanmaya devam ederken, Ar Doubayazt krsalnda, Yldrm- 3 Operasyonu kapsamnda; l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Komando ve JÖH birliklerince balatlan ve devam eden Hava Kuvvetleri destekli operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi eklinde kamuoyuna duyuruldu.

AYM ÜYES YILDIRIM

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yldrm, Twitterdan yapt Iklar yanyor paylamnn ardndan yeni bir açklama yapt. Yldrm, Demokrasi d oluum ima etmem söz konusu deildir dedi. Yldrm, hükümet kanadndan ve sosyal medyadan gelen tepkilerin ardndan paylam sildi. Yldrm, açklamasnda u ifadeleri kulland: ahsi Twitter hesabmda yaptm paylamda kullandm ibare maksad aan bir ekilde yorumland ve bundan büyük bir üzüntü duymaktaym. Gayem, AYMnin bir hukuk olduuna vurgu yapmakt. Demokrasi d tüm oluum, araç ve teebbüsleri ima etmem asla söz konusu deildir.

AYM: KURUMSAL GÖRÜÜNÜ YANSITMAZ

ANAYASA Mahkemesi (AYM), Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin ahsi sosyal medya hesabndan yapt paylamlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüünü yanstmaz açklamasnda bulundu.

BAKAN GÜL: YÜKSEK MAHKEME ÜYESNE YAKIMAZ

Bakan Gül, mahkemenin saygnln bata üyelerinin korumas gerektiini belirterek, Yarg mensuplar, kararlar ile konuur. Sosyal medya üzerinden yaplacak açklamalar, hele yüksek mahkeme üyesine yakmaz. Öncelikle mahkemenin deerli üyelerinin bu konuda saygnl korumak için bir çaba içine girmesi gerekir diye konutu.

Ana Sayfaya Git