Sosyal medyada olay olmuştu!

Ordu’nun Ünye ilçesinde, oturduğu sitenin kapalı otoparkında, ilçede görevli savcıya ait aracın camına ‘Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize’ yazıp bırakan, S.U., sileceklere zarar verdiği belirtilerek gözaltına alındı. S.U. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberler 01.02.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, önceki gün saat 15.00 sralarnda ilçedeki Takent Sitesinde meydan geldi. Site sakinlerinden S.U., sitenin kapal otoparkna otomobilini park eden Ünye Adliyesinde görevli bir cumhuriyet savcsnn aracnn camna Arabay koyduunuz alan yol geçii bilginize yazl not brakt. Ertesi gün aracnn yanna giden savc, arabasnn arka sileceinin krk olduunu ve not kdn gördü. Bunun üzerine polisi arayan savc, aracnn cam sileceklerine zarar verildii ve aracna not braklmas nedeniyle ikayetçi oldu. Durumun site yönetimine bildirilmesi üzerine, sitenin ortak WhatsApp grubuna notu yazan kiinin aracn yanna gitmesi istenildi. Mesaj gören S.U., notu yazann kendisi olduunu belirterek, otomobilin yanna gitti. S.U., olay yerindeki polisler tarafndan gözaltna alnarak emniyete götürdü. S.U emniyetteki ifadesinin ardndan serbest brakld.

BASAVCILIKTAN AçIKLAMA

Bu arada sosyal medyada tepki çeken olayla ilgili Ünye Cumhuriyet Basavcl yazl bir açklama yapt. üphelinin tutuklanmad ifade edilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

30.01.2021 günü Ünye Adliyesinde görev yapan bir Cumhuriyet Savcsnn ikamet ettii sitenin kapal otoparknda bulunan aracn cam sileceklerine zarar verildii ve ayrca bir not brakld yönündeki ikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcs tarafndan olayn aratrlmas ve üphelinin tespitine yönelik kollua talimat verildii, yaplan aratrmada üpheli S.U.nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat ilemlerinin yaplabilmesi, ifadesinin alnmas için emniyete götürüldüü, ifade ve tahkikat ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan nöbetçi Cumhuriyet Savcsnn talimat ile serbest brakld, ahsn sadece not kad yazdndan bahisle tutuklanmasnn veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmad, mala zarar verme suçuna yönelik soruturma dosyasnn bu ekilde derdest olduu ve soruturma ilemlerinin usul ve yasa kurallar çerçevesinde hassasiyetle yürütülecei hususu, kamuoyunun bilgisine saygyla sunulur.

Ana Sayfaya Git