Sözde sıkıyönetim listesindeki hakimlere FETÖ'den hapis cezası

FETÖ'nün sözde sıkıyönetim atama listesinde yer alan eski hakim albay Yunus Yılmaz'a 8 yıl 9 ay, eski hakim yüzbaşı Hasan Eraslan'a ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Haberler 25.09.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi esnasnda yaymlanan sözde skyönetim atama listesinde yer alan eski hakim albay Yunus Ylmaz ile eski hakim yüzba Hasan Eraslan, silahl terör örgütüne üyelik suçundan hapse mahkum edildi.

Ankara 25inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasna, tutuksuz sanklar Ylmaz ve Eraslan ile avukatlar katld. Cumhurbakanl avukatlarndan Seçil Gül de mahkeme salonunda hazr bulundu.

Darbe giriimi srasnda Milli Savunma Bakanl Kanunlar ve Kararlarlar Dairesinde ube Müdürü olan Yunus Ylmaz, esasa ilikin mütalaaya kar savunma yapmak için söz ald.

Sözde skyönetim atama listesinde Ankara 2 Nolu Skyönetim Askeri Mahkemesi Hakimi olarak atandn hatrlatan Ylmaz, iradesi dnda yaplan bu görevlendirmeden sorumlu tutulamayacan ifade etti.

Darbe giriiminden önceden haberinin olmadn savunan Yunus Ylmaz, 15 Temmuz akam söz konusu görevlendirmeye yönelik bir giriimde bulunmadn öne sürdü.

Görev safahatnn incelendiinde örgüt üyesi olmadnn ortaya çkacan savunan Ylmaz, FETÖnün mahrem imamlarnca ankesörlü telefonla arandna ilikin dava dosyasndaki tespitin gerçei yanstmadn iddia etti.

Suçsuz olduunu ileri süren Ylmaz, beraatn talep etti.

Olay tarihinde Genelkurmay Bakanl Adli Müavirlii Tetkik Hakim olan sank Eraslan ise sözde skyönetim atama listesinde isminin karsnda göreve devam ibaresinin yazldn aktard.

Bu durumun örgüt üyesi olmadnn kant olduunu öne süren Eraslan, Bu atama bilgim dnda yaplmtr. Sözde atamada ismim karsnda mevcut görevime devam edeceim yazyor. Eer örgütten biri olsaydm daha etkin bir göreve getirilecektim. Bu da örgüt üyesi olmadm gösteriyor. ifadesini kulland.

Taraf avukatlarnn da beyanlarnn alnmasnn ardndan Mahkeme Bakan Mustafa Kemal çatak, heyetin kararn açklad.

Buna göre, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan sank eski hakim albay Yunus Ylmaza 8 yl 9 ay, eski hakim yüzba Hasan Eraslana ise 7 yl 6 ay hapis cezas verildi.

Ana Sayfaya Git