Şube müdürüne soruşturma

Görevini kötüye kullanma iddiasıyla şube müdürüne soruşturma

Haberler 17.09.2019 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye statistik Kurumu (TÜK) Diyarbakr Bölge Müdürlüünde görev yapan ube Müdürü R.C.nin ahsi kullanm için ücretsiz ulam kart alarak görevini kötüye kulland ihbar üzerine savclk tarafndan soruturma balatld.

GÖREVN KÖTÜYE KULLANMA

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl yaplan bir ihbar üzerine Türkiye statistik Kurumu (TÜK) Diyarbakr Bölge Müdürlüünde görevli ube Müdürü R.C. hakknda soruturma balatt. hbarda, 5429 sayl Türkiye statistik Kanununun 49uncu maddesinde, Saym, aratrma, inceleme, denetleme ve veri kalite kontrolü için alanda görevlendirilenler, mahalli idarelerce iletilen toplu tama araçlarndan geçici görev süresince ücretsiz yararlandrlr denildii, ancak ube müdürü R.C.nin hiçbir alan görevi olmamasna ramen, bölge müdür vekili .D. imzasyla ücretsiz ulam kart çkartld ve kiisel ulamnda kulland, bu ekilde görevi kötüye kullanarak, kamuyu zarara uratt yer ald.

UBE MÜDÜRÜNE SORUTURMA

Yasa gerei alanda görevlendirilen personellere bölge müdürü talebiyle belediyelerden ücretsiz ulam kart kullanm salanyor. ube müdürü R.C. hakknda daha önce de Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ihalelerde hukuksuz ilem yapt, görevi kötüye kulland hakknda suç duyurusunda bulunulmutu.

Ana Sayfaya Git