Suça sürüklenen çocuğa özel takip

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suça sürüklenen çocuklara özel birim kurdu Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan birim, devlet korumasına ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara uygun hizmet modellerinin hızlı ve etkin şekilde belirlenmesini sağlayacak, çocukların gelişimlerini düzenli takip edecek. Risk altındaki çocukların haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması, refahlarının yükseltilmesi, ihmal ve istismarlarının önlenmesi ile "İlk Kabul Merkezleri"nin psikososyal destek programlarının belirlenmesi de birimin görevleri arasında yer alacak

Haberler 15.04.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, devlet korumasna ihtiyac olan veya suça sürüklenen çocuklara uygun hizmet modellerinin hzl ve etkin ekilde belirlenmesi, çocuklarn geliimlerinin düzenli takibi için özel birim kurdu.

çocuk koruma politikas gerei, korunma ihtiyac olan çocuklar öncelikle öz aileleri yannda destekleyen Bakanlk, bunun mümkün olmad durumlarda koruyucu aile veya evlat edinme hizmetlerini devreye alyor. Aile odakl bakm mümkün olmayan çocuklar ise aile yapsna en yakn model olan ev tipi yatl sosyal hizmet birimlerinden yararlandrlyor.

Bakanlk, devlet korumasna ihtiyac olan veya suça sürüklenen çocuklara uygun hizmet modellerinin hzl ve etkin ekilde belirlenmesini ve bu durumdaki çocuklarn geliimlerinin düzenli takibini salayacak yeni bir adm att.

Bu kapsamda çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüü bünyesinde çocuklar için özel bir birim oluturuldu.

çOCUKLAR çN PSKOSOSYAL DESTEK PROGRAMLARI OLUTURULACAK

Bakanln yeni birimi, devlet korumasna ihtiyac bulunan veya suça sürüklenen çocuklar için öncelikli müdahaleyi yapan lk Kabul Merkezlerinin psikososyal destek programlarn belirleyecek. Birim, çocuklara uygulanan programlarn düzenli takibini de yapacak.

çocuklarn durumuna uygun hizmet modelinin belirlenmesinde aile odakl hizmetlere öncelik verilmesi, çocuk Koruma Kanunundaki tedbirlerin yürütülmesi ve koordinasyonunu salamak gibi çalmalar da birimin görevleri arasnda bulunacak.

Yeni birim, risk altndaki çocuklarn korunmas, haklarnn ve esenliklerinin güvence altna alnmas, refahlarnn yükseltilmesi, ihmal ve istismarlarnn önlenmesine yönelik kapsaml çalmalar yürütecek.

Ana Sayfaya Git