Suçlular yapay zekaya teslim!

ASELSAN'ın sunacağı teknolojilerle asayiş uygulamaları için akıllı kontrol noktaları kurulacak

Haberler 04.01.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akll Kontrol Noktas ve Jandarma Devriye Uygulamas ile asayi uygulamalarnda yeni bir dönem balyor.

ASELSAN ile Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl arasnda imzalanan Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) 5 l Projesi Sözlemesi-Sözleme Deiiklii-1 ile Jandarma Genel Komutanlnn ihtiyac olan Akll Kontrol Noktas ve Jandarma Devriye Uygulamas Projesi balatld.

Sözleme kapsamnda, ASELSAN tarafndan asayi hizmeti salayan jandarma ekiplerine, veriye dayal karar alnmasn salayan ve operasyonel faaliyetlerin hzlandrlmas amaçl ürünlerle birlikte yapay zeka teknolojileri ve büyük veri analizlerinin desteiyle güçlendirilmi yazlmlar teslim edilecek.

SUçLULAR YAPAY ZEKADAN KAçAMAZ

Jandarma Genel Komutanl ihtiyaçlar kapsamnda, toplam 7 yere akll kontrol noktas kurulacak. Yol kontrol noktalarnda personelin inisiyatifinde yollar kesilmekte olan araçlar, kurulacak sistemlerle gelitirilecek algoritmalar dahilinde üretilecek alarmlara göre durdurulacak. Durdurulan araçlara ve içindeki ahslara yönelik kontroller ASELSAN ürünleriyle yaplacak.

Kurulacak merkezi sistemler ile tüm Türkiye ve karakollarda Akll Jandarma Devriye Uygulamas aktif hale gelecek. Bu uygulama üzerinden kimlik, ahs ve araç plakas denetimleri merkezi olarak mobil uygulamalarla yaplacak.

Uygulama için yaka kameras, araç içi yüz tespit kameras, akll devriye mobil ve web uygulamas, büyük veri depolama, plaka tanma sistemi, jandarma yüz tanma uygulamas ve yüz izleri veri taban, NVR ve video sunucu sistemleri ile biliim altyaplarndan yararlanlacak.

Ana Sayfaya Git