Sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Sulama tesisleri işletme ve bakım ücret tarifeleri 30 farklı bitki çeşidi için 19-428 lira arasında değişecek.

Haberler 13.05.2020 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünün 2020 yl sulama ve tahliye tesisleri iletme ve bakm ücret tarifeleri belirlendi.

Konuya ilikin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, 2020 yl sulama tesisleri iletme ve bakm ücret tarifeleri, 30 farkl bitki çeidi için 19 lira ile 428 lira arasnda deiecek. Bin metreküp su ücreti, 26 lira ile 136 lira arasnda olacak.

letme ve bakm ücreti, her bitkinin yl içindeki yetime süresine göre tespit edilecek. Bu nedenle bir yl içinde ayn parsele, biri kalktktan sonra yenisi ekildiinde, bu bitkilerin her biri için ayr ayr iletme ve bakm ücreti uygulanacak.

Yllk iletme ve bakm ücretleri, sulama saysna baklmakszn, sulanan veya tahliye tesisinden yararlanan parsel sahibinden, kirac veya ortakçdan alnacak.

Tahliye tesisi iletme ve bakm ücreti, bitki çeidine baklmakszn, tarm yaplan parsellere yönelik olacak. Suyun metreküp olarak ölçülebildii sulama ebekelerinde, iletme ve bakm ücreti, suyun tarifede gösterilen metreküp su ücreti üzerinden belirlenecek.

NDRMLER DEVAM EDECEK

Bir yl içinde ayn parsele biri kalktktan sonra dier bitki ekildiinde, bir önceki bitkinin sulanm olmas artyla ondan sonra ekilen bitkilerin iletme ve bakm ücreti yüzde 20 indirimli uygulanmaya devam edilecek.

Sulamada kullanlmak amacyla sulama ve tahliye kanallar ile tabii su yataklarna braklan sularla sulama alan içi ve d sahalarda, çiftçilerin büyüme müddeti boyunca devaml olarak damlama sulama sistemiyle suladklar bitkilere, iletme ve bakm ücreti yüzde 50 indirimli uygulanacak.

Söz konusu karar, 30 Nisandan geçerli olmak üzere yürürlüe girdi.

Ana Sayfaya Git