Süper Lig eski futbolcusu, hastanede oğlunu boğarak öldürdü

Bursa’da koronavirüs şüphesiyle 23 Nisan’da tedaviye alındığı hastanede aynı gün yaşamını yitiren 5 yaşındaki Kasım Toktaş’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Bir dönem Süper Lig’de de top koşturan Cevher Toktaş (33), 11 gün sonra hastanede oğlu Kasım’ı boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Toktaş ifadesinde, "15 dakika boyunca yastığı oğlumun kafasına bastırdım. Oğlum çırpınıyordu. Ancak ben ölene kadar yastıkla baskıya devam ettim” dedi.

Haberler 07.05.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2008- 2009 sezonunda Süper Ligde mücadele eden Hacettepe Sporda forma giyen, imdilerde ise Bölgesel Amatör Ligi takmlarndan Yldrmsporda oynayan Cevher Tokta, 23 Nisan günü olu Kasm, öksürük ve yüksek ate ikayetiyle Dörtçelik çocuk Hastanesine götürdü. Yaplan muayenenin ardndan küçük Kasm, koronavirüs üphesiyle hastaneye yatrld. Refakatçi olarak kalan Cevher Tokta, ayn gün odadan çkp, olunun fenalatn söyledi. Doktorlarn müdahale ettii Kasm Tokta, youn bakm ünitesine alnd. Ancak küçük Kasm, yaklak 1,5 saat sonra tüm çabalara karn kurtarlamad.

Ölüm raporunda nefes yetersizlii nedeniyle hayatn kaybettii yazlan Kasm, bir gün sonra Hamitler Mezarlnda topraa verildi.

11 GÜN SONRA GELEN TRAF

Kaytlara hastala bal normal ölüm vakas olarak geçen Kasmn, Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnn kutland 23 Nisanda babas tarafndan öldürüldüü ortaya çkt. Olaydan 11 gün sonra, 4 Mays günü, çar Polis Merkezine giden Cevher Tokta, olunu kendisinin öldürdüünü itiraf etti. Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro ekiplerince ifadesi alnan Cevher Tokta, olunu sevmediini, hastanede sinir krizi geçirip boarak öldürdüünü söyledi.

SNR KRZ GEçRM

fadesinde olunun, olaydan 2 hafta önce öksürmeye baladn belirten Cevher Tokta, Koronavirüs tedbirlerinden dolay olum Kasma virüs bular korkusuyla hastaneye götürmedim. Olum Kasmn rahatszl artnca annemin otomobiliyle 23 Nisan 2020de Dörtçelik çocuk Hastanesine götürdüm. Doktor olumu muayene etti. Doktor, Kasm koronavirüs üphesiyle hastaneye yatrd. Olumun yannda refakatçi olarak kaldm. Olum hastaneye yattktan 2 saat sonra, odada ikimiz birlikteyken sinir krizi geçirdim dedi.

YASTIKLA KAFASINA BASTIRDIM

Soukkanl bir ekilde cinayet ann anlatan Cevher Tokta, Yatakta srt üstü yatan olumun üstüne yastk bastrdm. Yaklak 15 dakika boyunca yast hiç kaldrmadm. Bu arada olum çrpnyordu. Ancak ben yastkla baskya devam ettim. Daha sonra olum hareketsiz kalnca yast çektim. üpheleri üzerimden atmak için, doktor diye barmaya baladm. Ardndan doktor ve salk görevlileri odaya geldi. Onlar da gelip oluma müdahale ederek, youn bakm ünitesine aldlar. Olum 1,5 saat youn bakm ünitesinde kaldktan sonra ölüm haberini aldm ifadelerini kulland.

EN ARAYIP, HABER VERM

Olayn ardndan telefonla eini arayp haber verdiini belirten Cevher Tokta, Kasmn ölüm haberini aldktan sonra ne eime ne de anne, babama olumu öldürdüümü söylemedim. Cenazesini bir gün sonra hastaneden alarak, Hamitler Mezarlnda topraa verdik. Herkes olumun hastalktan dolay öldüünü düünüyordu. Eim ve babam olumu benim öldürdüümden habersizdi dedi.

OLUMU SEVMEDM çN ÖLDÜRDÜM

Evde otururken bir anda vicdan azab duyduunu ve bu yüzden polise bavurup, suçunu itiraf ettiini belirten Cevher Tokta, öyle devam etti:

4 Maysta akam saatlerinde eimle birlikte evimizde otururken, bir anda olup bitenleri düündüm ve rahatsz oldum. Eime, benim biraz iim var diyerek evden çktm. çar Polis Merkezine giderek olay oradaki görevlilere anlattm. Benim 2 olum var. Ölen küçük olumu doduktan sonra hiç sevemedim. Neden sevmediimi de bilmiyorum. O gün olumu boarak öldürmemin sebebi, sadece onu sevmemektir. Herhangi bir salk problemim ya da ruhsal bir skntm yok. Eim ve dier çocuumla aramda herhangi bir sknt yok. Olumun normal öldüünü suç uydurarak üstlenmi deilim, gerçek neyse onu söylüyorum. Olumun ölümü ihmal sonucu olmamtr. Olumu kendim boarak öldürdüm.

MAHKEMECE TUTUKLANDI

Emniyetteki ilemlerinin ardndan dün adliyeye sevk edilen Cevher Tokta, Yakn akrabay öldürmek suçlamasyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine çkarld. Tokta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme ayrca, Kasm Toktan cesedine otopsi yaplmasna karar verdi.

MEZARI AçILDI, CENAZE ADL TIPA GÖTÜRÜLDÜ

Karar üzerine Cumhuriyet Savcsnn gözetiminde mezar açld. Kasm Toktan çkarlan cansz bedeni, otopsi yaplmak üzere Bursa Adli Tp Kurumuna gönderildi.

çOCUUNUN MEZARINI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAMI

Cevher Toktan, boarak öldürdüünü itiraf ettii olu Kasm topraa verdikten 4 gün sonra mezarnn fotorafn sosyal medya hesabndan Dünyaya bel balamayn sözleriyle paylat ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git