Şüpheli çocuk ölümüne takip!

TBMM Genel Kurulunda, "Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla araştırma komisyonu kurulması, oy birliğiyle kabul edildi

Haberler 18.07.2019 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, Rabia Naz Vatan bata olmak üzere üpheli çocuk ölümlerinin aratrlmas ve bu konuda alnmas gereken tedbirlerin belirlenmesi amacyla aratrma komisyonu kurulmas, oy birliiyle kabul edildi.

Rabia Naz Vatan bata olmak üzere üpheli çocuk ölümlerinin aratrlmas ve bu konuda alnmas gereken tedbirlerin belirlenmesi amacyla TBMM Bakanlna sunulan, tüm partilerin Meclis aratrmas önergeleri birletirilerek görüüldü.

Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkan, Rabia Nazn hayatn kaybetmesinin Türkiyede ciddi bir ekilde tartldn söyledi. Türkkan, bütün partilerin ortak önerisiyle aratrma komisyonu kurulmasnn isabetli bir karar olduunu belirtti.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise aratrma önergesinin bütün partiler tarafndan kabul edilmesinin anlaml olduunu dile getirdi. Enginyurt, Son yllarda çocuk ölüm ve tecavüzlerinin vahi bir ekilde artt ülkemizde, bütün partilerin ortak kararyla aratrma önergesi verilip komisyon kurulmasn çok anlaml buluyorum. Böylesi vahi ölümlerin olmad, çocuklarmzn huzur ve bar içerisinde yaad bir Türkiyeyi hep birlikte meydana getirelim. dedi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Keresteciolu da partisinin, daha önce bu konuda 2 aratrma önergesi verdiini ve 4 soru yönelttiini anmsatt. Partisinin parlamento kadn grubunun bu konuda çok kararl bir duru sergilediini dile getiren Keresteciolu, Biz bütün üpheli çocuk ölümlerinin aratrlmasn istedik. Burada teekkür edilmesi gereken insanlarn banda Rabia Nazn babas aban Vatan ve annesi geliyor. diye konutu.

çOCUK ÖLÜMLERNE ARATIRMA

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç ise Rabia Nazn anne ve babasnn, evlatlarnn ölümünün aydnlatlmas için verdikleri mücadeleyi aktard. Özkoç, sözlerine öyle devam etti:

Bu mücadele TBMMde bütün siyasi partilerin bir araya gelerek, Biz bunu takip edeceiz, aydnlatacaz. demesiyle bir noktaya geldi. Bu gerçekten önemli. Bizim vekili olduumuz kiiler milletimizdir. Milletin vekili olarak bu babann ve bu annenin feryadna kulak vereceiz. Kurduumuz komisyon sonuna kadar gidecek, karlarna kim çkarsa çksn, onu hukuk karsna getirip yarglanmasn salayacak. Böylece bir anne baba sadece kendileri için deil, tüm Türkiye için adaleti yerine getirmi olacak.

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu da Rabi Nazn ölümünün herkesi derinden üzdüünü belirtti. çeitli zamanlarda bu konuda aratrma komisyonu kurulmasyla ilgili taleplerin dile getirildiini hatrlatan Mu, bugün bütün partilerin ittifakyla komisyon kurularak bu konuda adm atldn vurgulad.

Mu, Hem Rabia Naz isimli yavrumuzun hem de buna benzer üpheli çocuk ölümleriyle ilgili, komisyonumuz titizlikle çalacaktr. Bu olaylarla alakal arka planda ne var, farkl konular var m, bunlarn tüm detaylar çplaklyla ortaya çkarlacaktr. Bunlar TBMMye sunulacaktr. Arzumuz ve temennimiz bir daha Rabia Naz ve dier yavrularmz gibi ölümlerin olmamasdr. Tüm milletvekillerimize destekledii için teekkür ediyorum. ifadesini kulland.

Konumalarn ardndan yaplan oylamada, aratrma komisyonu kurulmas, oy birliiyle kabul edildi.

TBMM Bakanvekili Levent Gök ise oylamann ardndan unlar söyledi:

Rabia Nazn ölümü ve arkasnda gerek Türkiyedeki yansmalar gerek Meclisteki tartmalar sonucunda, Meclisimizin tüm siyasi partilerinin ortak iradesiyle bu komisyonun kurulmasn büyük bir memnuniyetle karladm. Böylelikle toplumdaki kamu vicdannn rahatlamasna dönük çabalarn içerisinde, Meclisimizin, bütün siyasi partilerin i birliiyle el atm olmas, toplumuzdaki bu tarz üzücü olaylarn önlenmesi bakmndan da etkin bir rol oynayacaktr.

Genel Kurulda söz alan milletvekilleri, Türkiyenin Erbil Bakonsolosluunda çalan Türk diplomatn ehit edildii saldry knad.

Ana Sayfaya Git