Suriyeli o aileye yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor

Umut Kervanı, Diyarbakır sokaklarında kâğıt ve naylon toplarken çekilen fotoğraflar ile sosyal medyada gündem olan mağdur Suriyeli aileye yardım etmeye devam ediyor.

Haberler 02.05.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Umut Kervan, sokaklarda kt ve naylon toplarken çekilen fotoraflar ile sosyal medyada gündem olan madur Suriyeli aileye yardmlarn sürdürmeye devam ediyor. Yüzlerce Suriyeli ailenin bu durumda olduunu ve imknlar ölçüsünde yardmlarn ulatrmaya çaltklarn belirten Umut Kervan, hayrseverlerin destek ve yardmlarn bekliyor.

Yaptklar hayrl çalmalarla adn duyuran Umut Kervan, Diyarbakr sokaklarnda kt ve naylon toplarken çekilen fotoraflar ile sosyal medyada gündem olan madur Suriyeli o aileye ulat günden bu yana hayrseverlerin yardmlarn ulatryor.

Diyarbakr Merkez Balar lçesi Kaynartepe Mahallesinde kirada oturan Suriyeli 2 çocuk babas Basl Al Jassem ve ei Nedya El Ahmad ziyaret ederek gönderilen nakdi, ayni ve gda yardmlarn ulatran Umut Kervan, bundan sonra da gelebilecek yardmlar ulatrmada köprü ilevini görmeye hazr olduklarn kaydetti.

Umut Kervan Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Emin Olgun, yardm çalmalarna ilikin yapt açklamada, Yaklak 15 gün önce sosyal medyaya düen Suriyeli kardeimizin çöplerden naylon ve karton toplama ile ilgili Umut Kervan olarak tespitlerini yaptk, ziyaret ettik. Durumlarnn kötü olduunu gördük. Yaptmz çalmann haberletirilmesi üzerine birçok yerden Müslüman halkmzn yardmlar oldu. Baz kardelerimiz çamar makinesi ve buzdolab olmak üzere ailenin beyaz eya ihtiyaçlarn karladlar. Bir miktar nakdi yardm da geçen hafta içerisinde bir kardeimiz ile beraber onlara teslim ettik. Yine ramazan kumanyas olarak iki gda kolisi, ayn zamanda giyim, yatak, battaniye, kilim getirdik ve zarf içerisinde bir miktarda nakdi yardm takdim ettik. dedi.

Aile hakknda bilgi veren Olgun, Diyarbakrda evlenen kardeimizin ei daha yeni 17 yanda. Bunlar çöplerden naylon, karton toplayarak geçimlerini salyorlar ve 2 çocuklar var. Daha önce aylk bin lira ödemek artyla 9 bin liraya ald sepetli motoru vard. O motor ile çalarak geçimlerini salyorlarken bir anda bilinmeyen sebepten dolay yanarak kullanlamaz hale geldi. imdi kalan 4000 liralk borçlarn ödemek için kar koca beraber çalyorlar. ifadelerini kulland.

Olgun, sözlerini öyle sürdürdü:

Umut kervan olarak hayrseverlerin desteiyle bir miktar skntlarn hallettik, biraz kald. Bizim amacmz onlara bir motor satn alp, geçimlerini salamalarna yardmc olabilmektir. Bu durumda olan yüzlerce Suriyeli aileye her ay yardm ediyoruz. Bunun yannda yerli olarak da 400-500 ihtiyaç sahibi aileye yardm ediyoruz. htiyaç sahibi aileler ile zenginler arasnda köprü durumundayz. Hayrseverler, yardmlarn kendileri de ulatrabilecekleri gibi araclmzla da ulatrabilirler. Hatta geçen hafta bir doktor kardeimiz ve ei beraber geldiler, evi gezdiler ve einin baya içi burkulmutu. eklinde konutu.

Yaplan yardmlardan dolay teekkürlerini ileten Suriyeli baba Basl Al Jassem, Teekkür ederim, Allah sizden raz olsun, Allah hayrnz kabul etsin. Bütün Suriyelilere yardm ediyorsunuz. dedi.

Ana Sayfaya Git