Suriyelilere "Yol izin belgesi" kontrolü

Şanlıurfa'da polis ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden başka kentlere gitmek isteyen Suriyeli sığınmacıların yol izin belgesi olup olmadığını denetledi.

Haberler 14.12.2017 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kimlik bilgilerini sorduklar Suriyelilerin bagajlarn da kontrol eden ekipler, kayt ve dier ilemlerinde eksii bulunan 4 snmacy, Göç daresi l Müdürlüüne yönlendirdi.

Terminaldeki yazhane görevlilerine, ehirleraras yolculuk yapacak snmaclarn yol izin belgesi bulunmas gerektii artn hatrlatan ekipler, uygulamann hassasiyetine dikkati çekti.

Otobüslerde ve otogar çevresinde bekleyen snmaclarn da yol izin belgesi ekipler tarafndan tek tek incelendi.

- Uygulama memnun etti

Otogarda yolculuk yapan snmaclardan Faruk Kadesi, uygulamadan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Güvenlik açsndan uygulamann faydal olduunu belirten Kadesi, Ben savatan kaçtm, burada barnyorum. Buras bizim için oldukça güvenli bir memleket. Türkiyedeki bu uygulama bizim güvenliimiz için, çok memnun olduk. dedi.

Rdvan Abdullah da Mulaya gitmek için bilet aldn söyledi. Belge alarak güvenli bir yolculuk yapmann rahatln yaadn aktaran Abdullah, Emniyet birimlerinin yapt uygulama çok iyi. Belgesi olmayanlar bir yere gitmeyecek. Bu, bizim için uzun vadede oldukça faydal. diye konutu.

anlurfa Valiliinden geçen hafta yaplan yazl açklamada, Yol izin belgesi olmayan Suriyeli snmaclara bilet sat yaplmayaca bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git