Sürücülere psikoteknik belgesi uyarısı

Psikoteknik testi için sürücülerin 8 günü kaldı, almayanlara bin 83 lira ceza

Haberler 19.06.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl genelgesiyle ticari araç kullananlar için zorunlu hale gelen psikoteknik test için tannan süre 26 Haziranda doluyor. Psikolog Uur Arslan, ticari ve yük tamacl yapan araç sürücülerinin en ksa sürede piskoteknik merkezlerine bavurarak psikoteknik raporu almalar çarsnda bulundu.

çileri Bakanl genelgesiyle ticari araç kullananlar için zorunlu hale gelen psikoteknik test için tannan süre doluyor. 26 Haziranda balatlmas planlanan denetimler kapsamnda Psikoteknik Muayene ve Deerlendirme Raporu bulunmayan sürücülere bin 83 lira ceza uygulanacak. Sürücülerin trafikte hafza ve hz kontrolü ile saldrganlk gibi durumlarda davran ve tepkilerini ölçmek için uygulanacak test sonras verilecek rapor için imdiye kadar 1 milyon 400 bin kii bavuruda bulunurken, rapor almas gereken yaklak 800 bin kiinin ise bavuruda bulunmad örenildi.

Piskoteknik testine girmeyenlere ceza

Ocak aynda uygulanmaya balamas beklenen ancak tannan ek süre ile 26 Hazirana kadar uzatlan Psikoteknik Muayene ve Deerlendirme Raporu zorunluluu kapsamnda raporu bulunmayan araç sürücülerine söz konusu tarih itibariyle yaptrm uygulanacan hatrlatan Diyarbakrdaki bir piskoteknik merkezinde görevli psikolog Uur Arslan, 26 Haziranda balamas planlanan psikoteknik denetimleri kapsamnda ticari yük, eya ile yolcu tamacl yapan sürücülerin bedeni ve psikolojik açdan salkl olduklarn gösteren raporu almayan sürücülere bin 83 lira ceza uygulanacak dedi.

Araç sürücülerine 12 farkl test uygulanyor

Ticari araç sürücülerine bilgisayar ortamnda 12 farkl test uygulandn belirten Arslan, Psikoteknik test, psikologlar eliinde 60 ile 90 dakika arasnda gerçekletiriliyor. Psikoteknik Muayene ve Deerlendirme Raporu kapsamnda araç sürücülerine sürekli dikkat, muhakeme, koordinasyon, seçici dikkat, hz mesafe tahmin, çarpma tahmin, görsel alg bellek, kiilik, görsel süreklilik, çevresel görsel görü, tepki hz ve trafie ilikin görü testi olmak üzere 12 farkl test uygulanyor. Ticari ve yük tamacl yapan araç sürücülerinin en ksa sürede piskoteknik merkezlerine bavurarak raporu almalar çarsnda bulunuyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git