Sur'un dar sokaklarından şampiyonluğa

Sur'un dar sokaklarından Kick Boks şampiyonluğuna uzanan yolculuk süreci yansıdı. Diyarbakır'da Kick Boksçu Zilan kardeşler, Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda şampiyon oldular.

Haberler 21.07.2017 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Surun dar sokaklarndan Kick Boks ampiyonluuna uzanan yolculuk süreci yansd. Diyarbakrda Kick Boksçu Zilan kardeler, Türkiye Kick Boks Turnuvasnda ampiyon oldular.

Diyarbakrn Sur ilçesinde ikamet eden ve tüm çocuklar sporla uraan Zilan ailesinin salonu, ilçede terör örgütü PKK tarafndan hendekler kazlp, barikatlar kurulup, patlayclar tuzaklanmasyla ilan edilen sokaa çkma yasa srasnda yerle bir oldu. Bunun üzerine, ailenin Kick Boks ile uraan Hasan ve Sultan adl çocuklar, antrenör babalar Abdullatif Zilan eliinde, ilçenin tarihi ve dar sokaklarnda, parklarnda ve arkadalarnn spor salonlarnda idmanlarn yaparak, Türkiye Kick Boks Turnuvasna hazrland. Hasan ve Sultan Zilan, 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasnda Boluda düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvasnda, Full Contack brannda, Türkiye ampiyonu olarak büyük bir baar elde etti.

ampiyon kardelerden Hasan Zilan, ileride çok iyi bir sporcu olmak istediini belirterek, 2012, 2015 ve 2017de katldm müsabakalarda Türkiye 3üncülüklerim var. Genelde Sur sokaklarnda ya da babamn arkadalarnn salonlarnda çalyoruz. Hedefim dünyada çok iyi bir sporcu olmak dedi.

Ana Sayfaya Git