Süryani esnafın ramazan hassasiyeti

Mardin’in Midyat ilçesinde kafe işletmeciliği yapan Süryani esnafı Aydın Dilmeç, ramazan dolayısıyla dışarıdan görünmesin diye iş yerinin vitrinini branda ile kapattı.

Haberler 12.06.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesinde kafe iletmecisi Süryani Aydn Dilmeç ramazan dolaysyla i yerinin vitrinini branda ile kapatt.

Iklar Mahallesi Cizre yolundaki kafesinin vitrinini branda ile kapatan Dilmeç, kimseden tepki almadn, Müslüman komularnn ekilenmemesi için her yl ramazan aynda böyle bir uygulama yaptn söyledi.

Dilmeç, ei Azize Dilmeç ile 4 yldr kafe ilettiklerini belirterek, öyle dedi:

Kendim düündüm, herhangi birinden tepki almadm. çevreye bakyoruz tabii. Komularmz ve birbirimizi yllardr tanyoruz. Rahatsz olmalarn istemiyorum. Bu gerekçe ile i yerimin önünü branda ile kapattm. 30 yldr komuluk yapyoruz. Burada yüzde doksan oruç tutuyor. Buraya gelen yabanc turist çok. Turistler ve oruç tutmayanlar rahat etsin, hem komularm rahatsz olmasn. çevredeki esnaftan çok olumlu tepkiler aldm. Teekkür etmek için i yerine geliyorlar. Baz oruçlu komularmz gelip burada oturuyor.

Dilmeç, bölgede bir skntnn olmadna iaret ederek, herkesin Midyatn güzelliklerini görmesini istedi.

ESNAFIN TAKDRN TOPLADI

Esnaf Süleyman Klç da uygulamay takdirle kaladklarn dile getirerek, Aydn abimizin bu duyarllndan dolay çok teekkür ederim. Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

Esnaf Halil çelik, Her ramazanda i yerlerinin önünü branda ile kapatyorlar. Biz de memnun oluyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok. Bu güzel hareketlerinden dolay kutluyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git