Susma hakkını kullanıyor!

18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Musa Orhan hakim karşısında

Haberler 17.10.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte 18 yandaki kza nitelikli cinsel saldr suçundan hakknda dava açlan eski uzman çavu Musa Orhan ilk durumada hakim karsna çkt.

Siirt 1. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya sank Orhan, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katlrken, maktul pek Erin annesi Hikmet ve babas Fuat Er ile avukatlar salonda hazr bulundu. Sank Orhan, üzerine isnat edilen suçlamalara ilikin savunma yapmayacan ve susma hakkn kullanacan bildirdi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Erin anne ve babas ise sanktan ikayetçi olduunu belirterek, tutuklu yarglanmas ve cezalandrlmasn talep etti. Ailenin avukatlar da sann tutuklu yarglanmasn istedi. Sank Orhann avukat ise müvekkilinin suçsuz olduunu savundu.

Sank avukatnn savunmas srasnda Erin annesi baygnlk geçirdi. Cumhuriyet savcs da sank Orhann tutuksuz yarglanmas yönünde görü bildirdi. Mahkeme, sank Orhann tutuklu yarglanmasna yönelik talebin reddine karar vererek, durumay erteledi.

Adliye çknda maktulün annesi Hikmet Er, sann tutuksuz yarglanmasna ilikin karara tepki gösterdi.

SANIK ORHAN HAKKINDAK ADL SÜREç

Siirtte madur pek Er (18) 7 Temmuzda Siirt Cumhuriyet Basavclna müracaat ederek daha önce sosyal medyada tanp, arkadalk yapt üpheli Musa Orhann kendisine cinsel saldrda bulunduu iddiasyla ikayetçi olmu, bunun üzerine soruturma balatlmt.

16 Temmuzda intihar giriiminde bulunduu belirtilen Erin tedavi gördüü hastanede 18 Temmuzda hayatn kaybetmesinin ardndan gözaltna alnan Orhan, 19 Temmuzda tutuklanm, avukatnn itiraz üzerine tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklmt.

Siirt Valiliince 16 Temmuzda aça alnarak görevinden uzaklatrlan Orhan, çileri Bakanlnca, Nitelikli cinsel saldr suçundan hakknda yürütülen soruturma nedeniyle Jandarma Genel Komutanlndan ihraç edilmiti.

Ana Sayfaya Git