Süt toplama merkezinde işçi, süt kazanında banyo yaptı

Konya'da süt toplama merkezinde çalışan işçinin, kazanda süt banyosu yaparken çekildiği görüntüler sosyal medyada tepki gördü. Görüntülerin ardından açıklama yapan firma sahibi Ali Osman T. işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığını öne sürdü. Tepki çeken görüntülerin ardından iş yeri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı üzerine kapatıldı. Tepki çeken görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur T. polis tarafından gözaltına alındı.

Haberler 06.11.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konya Ticaret Odasnn sicil kaydna göre 10 Mays 2019 tarihinde iki ortakl olarak kurulan bir hayvanclk sanayi ve ticaret limited irketine ait süt toplama merkezinde, bir içinin kazan içinde süt banyosu yapt ana ait görüntüler U.T. tarafndan sosyal medyada paylald. Hzla yaylan görüntülere tepki yad.

TARIM L MÜDÜRLÜÜ NCELEME BALATTI

Görüntülerin yaynlamasnn ardndan Konya Tarm ve Orman Müdürü Ali Ergin, firmann Meram ilçesindeki sanayi sitesinde bulunan süt toplama merkezine giderek inceleme bulundu. Firma hakknda soruturma açlaca örenildi. Meram Belediyesi de firmayla ilgili inceleme balatt.

SÜT TOPLAMA MERKEZ KAPATILDI

Konyada süt toplama merkezinde çalan içinin, kazanda süt banyosu yaparken çekildii görüntüler sosyal medyada yaynlanmasnn ardndan i yeri Tarm ve Orman Bakanlnn talimat üzerine kapatld. Görüntülerin ardndan süt toplama merkezinde denetim yapan Konya Tarm ve Orman Müdürü Ali Ergin, i yeri hakknda 4 yasal ilem uyguladklarn belirtti.

Görüntülerde içinin banyo yapt svnn süt olduunu belirten Ergin, Görüntüde süt gibi görünüyor. Kiiyle ilgili iletme sahibi, gerekli ilemleri balatp iten çkardn söylüyor; ama o tabii iletmeyle ilgili, bizimle ilgili bir sorun deil. Biz iletmeyi baz alrz. Firma, piyasaya süt verdiklerini söylediler. Biz onunla ilgili çalmalar da sürdürüyoruz dedi.

BAKANLIKTAN AçIKLAMA GELD

Tarm ve Orman Bakanl, bir çalann süt kazannn içine girerek banyo yapt Konyadaki süt fabrikasnn faaliyetinin durdurulduunu açklad.

Ayrca Bakanlk Tefti Kurulu Bakanlnn da inceleme balatt iletme hakknda, kiilerin hayatn ve saln tehlikeye sokmas nedeniyle Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmasna karar verildii kaydedildi.

SORUTURMA BALATILDI

Görüntülerin yaynlanmasnn ardndan harekete geçen Cumhuriyet Basavcl da banyo yapan ve görüntüyü çeken kii hakknda soruturma balatt. Banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaan Uur T. polis tarafndan gözaltna alnd. üpheliler hakknda Türk Ceza Kanununun 185inci çilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanlacak veya tüketilecek her çeit besin veya eylere zehir katarak veya baka suretlerle bunlar bozarak kiilerin hayatn ve saln tehlikeye düüren kimseye iki yldan onbe yla kadar hapis cezas verilir maddesi kapsamnda ilem yaplaca örenildi.

TEN çIKARDIK

Firma yetkilisi smail Uur Kafaler de, süt banyosu yapan ve görüntüyü çeken 2 içinin, i akitlerini sona erdirdiklerini ve haklarnda Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunacaklarn söyledi. Kendilerine komplo düzenlendiini öne süren Kafaler, öyle konutu:

Ciddi anlamda komplo. Görüntülerde süt olduu söyleniyor. Bizim mevcutta kullandmz dezenfektan türü. Burada temizliimizi yaparken akam yaplan bir organizasyon. Yaklak olarak, 30- 35 saniye bir görüntü var. Görüntüyü çekenler i arkada ama birileri tarafndan güdülendiini düünüyoruz.

Kafaler, içilere niçin, böyle bir olay gerçekletirdiklerini sorduklarnda ise Kendi aralarnda elenmek ve akalamak için böyle bir giriimde bulunduklarn söylediler dedi.

Ana Sayfaya Git