T70 helikopteri yer testleri başarıyla devam ediyor

Genel Maksat Helikopteri Programı kapsamında üretilen T70 helikopteri yer testleriyle ilk uçuşuna hazırlanıyor. TUSAŞ ana yükleniciliği ve ASELSAN, TEI, Alp Havacılık, Sikorsky alt yükleniciliğinde, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü için 109 helikopter üretilecek

Haberler 26.03.2020 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

T70 Genel Maksat Helikopter Program kapsamnda, yüksek yerlilik oranyla üretilerek kullanma sunulacak helikopter için yer testleri devam ediyor.

Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl, programda gelinen aamaya ilikin sosyal medyadan paylamda bulundu.

Buna göre, T70 helikopterinin yer testleri baaryla devam ediyor.

Program kapsamnda Türk Havaclk ve Uzay Sanayii A (TUSA) ana yüklenicilii ve ASELSAN, TEI, Alp Havaclk, Sikorsky alt yükleniciliinde toplam 109 T70 helikopteri üretilecek.

T70 HELKOPTER

Helikopterler, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlklar, Jandarma Genel Komutanl, Özel Kuvvetler Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü ve Orman Genel Müdürlüü kullanmna sunulacak.

Teslimatlarna gelecek yl balanmas planlanan T70 helikopterlerinin, Sikorsky lisans altnda yüzde 95e varan yerlilikle üretilmesi hedefleniyor.

TUSA, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçalarn üretimini, nihai montaj ilemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteini, ASELSAN, temel aviyoniklerin gelitirilmesi ve entegrasyonunu, Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti gelitirilmesini, TEI, T-700 motorunun üretimini, Alp Havaclk ise ini takmlar, dili kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarnn üretim ve montajn gerçekletirecek.

Ana Sayfaya Git