Taban suyu yükseldi, Suruç Venedik'e döndü

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, taban suyu yükselmesi nedeniyle cadde ve sokaklar Venedik'e benzedi. Tedirginliğe yol açan taban suyundan korunmak isteyen vatandaşlar, evlerini girişlerine kum torbasıyla barikat yapıyor.

Haberler 09.09.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Projesi (GAP) Eylem Plannda yer alan dünyann en uzun 5inci tüneli olan Suruç Ovas Pompaj Sulama Projesi kapsamnda kanallara su verilmeye balamasyla birlikte bölgedeki baz yerleim kesimlerinde taban suyu yükselmeye balad. Yaklak 6 bin nüfusun yaad Aligör Mahallesinde taban suyunun yükselmesi, tedirginlie neden oldu. Mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce önlem almasn istedi.

SURUç VENEDE DÖNDÜ

Taban suyunun yükselmesi nedeniyle evlerinin yklmakla kar karya kaldn ifade eden Sabri çelik, Barajdan bölgeye su verilmeye balamasyla birlikte yllardr susuz olan mahallemizde taban suyu aniden yükselmeye balad. Drenaj kanallar yaplmadndan dolay mahalle bataklk halindedir. Bu suyun yükselmesi nedeniyle salgn hastalklarda ortaya çkmaya balad. Vatanda evini terk etmek zorunda kalyor. Ekinlerimiz sular altnda, hayvanlarmz otlatmaya götürüp getiremiyoruz dedi.

Öte yandan taban suyunun yükselmesiyle birlikte cadde ve sokaklar göle dönerken çocuklar günün büyük bir bölümünü bu su içerisinde oynayarak geçirmeye çalyor. Aligör Mahallesinde yaanan taban suyu yükselmesiyle ilgili olarak DS Genel Müdürlüünden bir heyetin bölgede inceleme yapaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git