Taciz yargıda

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, bir stajyer avukatı taciz ettiğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu savunarak, konuyla ilgili adli süreç başlattığını bildirdi.

Haberler 17.11.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Öncel, ei Beybin Öncel beraberindeki anlurfa Barosu yönetim kurulu üyeleri ile baronun toplant salonunda basn açklamas yapt.

Hakknda baz medya kurulularnda yaynlanan haberlere tepki gösteren Öncel, ahsyla ilgili toplu linç kampanyas balatldn öne sürdü.

Öncel, soruturma dosyasnn içerii ile basnda bahsi geçen ifadelerin farkl olduunu iddia ederek, konunun taciz ve tehdit içermediini ileri sürdü.

Söz konusu avukata kendisinin mesaj atmadn da iddia eden Öncel, mesajlar ile suçun ilendii öne sürülen tarihlerin ise farkl olduunu savundu.

Kendisinin de stajyer avukatla ilgili adli süreç balattn vurgulayan Öncel, Hakszlk kimden gelirse gelsin karsnda durmaya devam edeceim. Sanrm bu iftira ve linç kampanyasnn en büyük nedenlerinden biriside budur. Ben bu hususu sevgili eimle birlikte kamuoyunun takdirine sunuyorum. Ad geçen ahsla ilgili konu adli makamlara sirayet etmitir. Sonuçlarn hep beraber göreceiz. dedi.

HEM BAKAN HEM AVUKAT HAKKINDA SORUTURMA AçILIYOR

anlurfa Barosu Sözcüsü ve Staj Eitim Komisyonu Koordinatörü Necati Ta ise iddialar aslsz bulduklarn dile getirdi.

Adliyede staj yapan söz konusu avukatn diplomasyla ilgili üphelerinin bulunduunu aktaran Ta, diplomasn kantlamasana yönelikte inceleme balattklarn belirtti.

Konunun staj bitirme belgesiyle alakal olduunu deerlendirdiklerini belirten Ta, öyle konutu:

Stajyer avukatn bakan ile ilgili daha önceden baro yönetimine herhangi bir ikayeti bulunmuyor. Bakan ile açlan soruturma ise Kiinin huzur ve sükununu bozmaktan dolay soruturma açlm, tacizden dolay bir soruturma söz konusu deil. Biz bu hususun takipçisiyiz. nsan ve kadn haklarna hassasiyet gösterdiimiz için bu konuda hem bakan hem stajyer avukat hakknda inceleme balatyoruz. Ayrca bu hususta kadn haklar merkezimizin de görev alp olay tüm açklyla raporlamasn salayacaz. Gelecek rapor üzerine yeniden bir deerlendirmeyi yönetim kurulu olarak yapacaz.

Ana Sayfaya Git