Tacizci doktor tutuklandı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yapan Pakistan uyruklu doktor İsmail Hakim (52), kadın hastasına tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. 4 yıl önce de İzmir’de görev yaparken 37 kişinin bir araya gelip, Hakim hakkında hastalara tacizde bulunduğu iddiasıyla İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçe verdiği, yürütülen idari soruşturma kapsamında da maaş kesme cezası aldığı öğrenildi.

Haberler 19.02.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pertek 70inci Yl Cumhuriyet lçe Devlet Hastanesinde aile hekimi olarak görev yapan doktor smail Hakim, iddiaya göre kendisine muayeneye gelen kadn hastasna tacizde bulundu. Hastasnn ikayeti üzerine Hakim, gözaltna alnd. Baka bir kadn da ayn durumla karlatn ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen smail Hakim, çkarld mahkemece tutukland. Savcln adli soruturmasnn yan sra Tunceli Salk Müdürlüü de iddialarla ilgili idari soruturma balatt.

ZMRDE DE HASTALARA TACZDE BULUNDUU DDASI

smail Hakim hakknda, 2018 ylnda da zmirin Karyaka ilçesi Cengizhan Mahallesinde aile sal merkezinde görev yaparken muayeneye gelen hastalara cinsel tacizde bulunduu iddia edildi. 37 kiinin bir araya gelip, imza atarak zmir l Salk Müdürlüüne ihbar dilekçesi verdii tespit edildi. Dilekçede, Karyaka ilçesi Cengizhan Mahallesi Bayrakl 3 Nolu Aile Sal Merkezinde görev yapmakta olan Doktor smail Hakimin özellikle bayan hastalar muayene esnasnda ahlak d taciz boyutuna varan hareketlerini gözlemlemekteyiz. Bu yüzden birçok bayan saln riske atarak muayeneden kaçmaktadr. Bu konunun aratrlp gereinin yaplmasn arz ederiz denildi.

ikayetin ardndan yürütülen idari soruturma kapsamnda smail Hakime, Hizmet içerisinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranlarda bulunmak suçundan maatan para kesme cezas verildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git