Tacizden hapis sonra tahliye!

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı'na önce tacizden hapis, sonra tahliye

Haberler 18.02.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmara Tabip Odas Bakan Lütfi Tiyekli, muayene için yanna gelen o dönem 17 yanda olan S.M.A.y (18) taciz ettii iddiasyla yargland davada 5 yl hapis cezasna çarptrld. Kararn ardndan Tiyekli tutukland. Kararn kesinlemedii ve müvekkilinin kaçma ihtimalinin olmad gerekçesiyle avukatnn tutukluuna itiraz üzerine Lütfi Tiyekli, tahliye edildi.

Olay, geçen yl Kahramanmarataki bir aile sal merkezinde meydana geldi. S.M.A., kardeiyle doktor Lütfi Tiyekliye muayene olmaya gitti. Muayeneden sonra o dönem 17 yanda olan S.M.A., Tiyeklinin kendisini eliyle taciz ettiini öne sürerek ikayetçi oldu. ikayet üzerine balatlan soruturmada Lütfi Tiyekli hakknda Kahramanmara 1inci Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. 10 ubatta görülen davann karar durumasnda S.M.A., Tiyeklinin kendisini taciz ettiini öne sürüp ikayetçi olduunu yineledi. Tiyekli ise savunmasnda, iftiraya uradn ve madur olduunu öne sürerek suçlamalar reddetti. S.M.A.nn ifadelerinin çelikili olduunu iddia eden Tiyekli, tbbi ilemler ve konumalar dnda hiçbir ey olmadn belirterek beraatini istedi. Mahkeme savcs ise mütalaasnda S.M.A. ile doktor Lütfi Tiyekli arasnda herhangi bir husumet bulunmamas nedeniyle iftiray gerektirecek bir durum olmadn ifade edip sann cezalandrlmasn istedi. Duruma sonunda mahkeme heyeti, doktor Lütfi Tiyekliyi sarkntlk düzeyinde kalan çocuun cinsel istismar suçundan 5 yl hapis cezasna çarptrd. Tiyeklinin cezasnda indirime gidilmezken, kamu görevinden de 3 yl süreyle yasaklanmasna karar verildi. Kararn ardndan Tiyekli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

TRAZ ETT

Öte yandan karardan sonra Lütfi Tiyeklinin avukat Selçuk Paksoy, tutuklanmaya itiraz etti. tiraz dilekçesinde kararn kesinlemediini ve müvekkilinin kaçma üphesi olmadn ifade eden Paksoy, tahliye talebinde bulundu. tiraz deerlendiren Kahramanmara 2nci Ar Ceza Mahkemesi, bugün Lütfi Tiyeklinin tahliyesine karar verdi.

HASTASIYLA BA BAA KALAN HEKMN CEZA ALMAMA ANSI YOK

Kahramanmara Tabip Odas Yönetim Kurulu tarafndan yaplan açklamada, kamu hizmeti verdii vurgulanan hekimleri, kamunun korumak zorunda olduunu belirtti. Hekimlerin çou zaman hastalaryla ba baa kald ifade edilen açklamada öyle denildi:

Hasta mahremiyeti nedeniyle muayene ve müdahale ortamlarna kamera koymamz kanunen, vicdanen ve etik olarak yasaktr. Biz hastalarmzn mahremiyetini düünürken, mevcut yasalarla tek bir ifadeyle, baka hiçbir delile gerek duyulmadan tacizci muamelesiyle kar karya kalabilmekte, ceza alabilmekte, mesleinden olabilmektedir. Onurumuz çinenmekte, bakmak zorunda olduumuz aileler perian olmaktadr. Biz hekimler dil, din, rk, cinsiyet hiçbir ayrm göstermeksizin hastalarmza faydal olmak için yemin ettik. Bu uurda da çalyoruz. Son yaanan olaylarla artk hastalarmzla ba baa kalmak istemiyoruz. Biz de kendimizi, ailemizi, onurumuzu, erefimizi korumak zorundayz. Türk Ceza Kanununda ikayetçinin beyan tek bana delil saylarak dorudan taciz gibi küçük düürücü bir suçtan ceza verilmesi mümkündür. Hastasyla ba baa kalan hekimin ceza almama ans yok gibidir.

Ana Sayfaya Git