Tahin ve pekmez satışları arttı!

Korona virüs Diyarbakır’da tahin ve pekmez ile yoğurdun satışını arttırdı

Haberler 22.10.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde yllardr esnaflk yapan Adil Aydn, korona virüs salgnn tahin ve pekmez ile yourt satn artrdn söyledi.

Havalarn soudu bugünlerde Korona virüs salgnyla birlikte vatandalar virüse yakalanmamak ve bünyelerini güçlendirmek için organik ürünlere yöneldi. Diyarbakrn Sur ilçesinde yllardr esnaflk yapan Adil Aydn, vatandalarn bünyelerini güçlü klmak adna tahin, pekmez ve yourdu tercih ettiini söyledi.

TAHN VE PEKMEZ

Aydn, Son günlerde Diyarbakrda k mevsimine yaklatmz bugünlerde en çok satlan tahin ve pekmezdir. Pekmez birçok derde deva olmasnn bilimsel olarak kantland için vatandalar genelde k hazrl için pekmeze ve tahine yöneliyor. Birinci srada pekmez alrken, ikincisi tahin, tereya ve bal ile Diyarbakrmza özgü olan örgülü peynir gelmektedir. Korona virüs nedeniyle vatandalarn en çok rabet ettii tahin, pekmez ve yourt ilk srada yer almaktadr. çünkü bu saydmz gdalarda insan vücuduna yarayacak bol miktarda kalori mevcut olduundan dolay vatandalarn genel tercihini bunlar oluturuyor dedi.

VRÜSE KARI BESLENME

Korona virüs nedeniyle baz sektörlerin i yapmadn fakat gda sektörünün her zaman ilev olduunu belirten Aydn, satlarnda her hangi bir azalma olmadn söyledi. Son olarak maskesiz dolaan ve sosyal mesafe kurullarna uymayan vatandalara çarda bulunan Aydn, Tüm Diyarbakr halkna çarm lütfen maskelerinizi taknz. Maske takmak insanlarn hak ve hukukuna girmeyeceiniz anlamn da geliyor. Herkese çarm lütfen sosyal mesafe kurallarna uyunuz, temizliine dikkat ediniz, maskesiz dolamaynz ve insanlarn hak ve hukukuna girmeyiniz diye konutu.

Ana Sayfaya Git