Tahliye öfkesi!

Yapı kayıt belgesi olan konutlar hakkındaki tahliye kararına tepki

Haberler 28.01.2021 - 04:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesi Gürdoan Mahallesindeki 586 nolu parsel üzerinde bulunan yaklak 90 hane hakknda çkarlan tahliye kararna semt sakinleri tepki gösterdi.

Yllar önce Gürdoan Mahallesinin farkl noktalarnda ikamet amaçl yaplar ina eden semt sakinleri, 2018 ylnda çevre ve ehircilik Bakanlnca balatlan imar barna bavurarak yap kayt belgelerini aldlar.

çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan verilen yap kayt belgelerine ramen hazine arazisi olduu gerekçesiyle hakknda boaltma karar çkartlan Gürdoan Mahallesindeki yaklak 90 hane için 14 günlük tahliye süresi tannd.

Evlerinin tahliye edilmesine yönelik tebligat yaplan yap sahipleri duruma tepki göstererek alnan kararn kendilerinin maduriyetine sebebiyet vereceini belirttiler.

Söz konusu alanda aaçlandrma yaplaca iddia ediliyor

Söz konusu mahallenin 586 nolu parsel üzerinde yllardr yaayan ve belli bir düzen kurarak yaptklar tarmsal faaliyetlerle geçimini salayan yaklak 90 haneye tahliye tebligat gönderen belediyenin, söz konusu alanda aaçlandrma yapaca iddia edildi.

Mahalle sakinleri duruma tepki göstererek arsann imar durumunun deitirilip kendilerine satlmasn ve belediyenin aaçlandrma çalmasn baka yerde veya kendilerini madur etmeden arazinin bir ksmnda yaplmas gerektiini ifade ettiler.

Konula ilgili konuan Sal ve Güvenlii Uzman ve ayn zamanda madurlardan Mehmet Mesut Akman, kendilerine gönderilen tebligata göre Gürdoan Mahallesi 586 nolu parsel üzerinde ikamet eden ailelerin yap kayt belgesi aldklarna vurgu yaparak u ifadeleri kulland:

Gönderilen tebligatta, burada yaayan insanlarn evlerini 14 gün içinde boaltmalar istenerek buradaki insanlar madur edilmi durumda. Gürdoan Mahallesi 586 parselde bulunanlar imar barndan faydalanm olup ayn zamanda da yap kayt belgeleri bulunuyor.

BU ALANLARI BZE SATIN!

Mahalle sakinlerinin, boaltlmak istenen 600 dönümlük arsada geçimlerini saladklarn belirten Akman, Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun bu duruma hassasiyet göstermesini istiyoruz. En azndan madur edilen mahalle sakinlerinin evlerinin olduu yeri ve tarmsal olarak kullanp ecrimisil ödenen alanlarn satnn gerçekletirilerek imar durumunun deitirilmesini bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Diyarbakr Valisinin konuyla ilgili de elinden geleni yapacana ve isteklerini gerçekletirileceini inandklarn söyleyen Akman, Sonuçta bu insanlar burada 50 yldr yayor ve gidebilecekleri baka bir yerleri yok. Büyükehir Belediyesi ile Yeniehir Belediyesinin burann imar durumunu güncelleyip revizyon yapmalarn ve bu insanlara satn talep ediyoruz. eklinde konutu.

TALEPLERMZN EMSAL KAYAPINAR LçESNDE MEVCUTTUR

ddialarda yer alan yeil alan projesini desteklediklerini ifade eden Akman, bu proje gerçekletirilirken insanlarn madur edilmemesi gerektiinin altn çizdi.

Geçmi yllarda merkez Kayapnar ilçesinde benzer bir durumun yaandna dikkati çeken Akman, Peyas Mahallesinde de aaçlandrlacak alan olarak gösterilen bölgede revizyon ve düzenleme yaplarak söz konusu parsellerin sat yapld. Herhangi bir maduriyet yaanmadan yeil alanlar oluturuldu. Bu emsalin Gürdoan Mahallesinde de uygulanmasn istiyoruz. dedi.

600 dönümlük arsann yüzde 60nn mahalle sakinlerine verilmesi ve yüzde 45inin de Büyükehir Belediyesi olarak aaçlandracak alan yaplmas durumuna kimsenin itiraznn olmadn söyleyen Akman, sözlerine öyle devam etti:

Burada bulunan birçok insann hazineye ödemi olduklar ecrimisil bedelleri ve yap kayt belgeleri vergileri u anda elinde bulundurduklar belgelerle de sabittir. Burada yaklak 90 yap ve ayn zamanda arazi var. Bu insanlarn sesini sayn Valimizin duyacan ve bu insanlarn maduriyetlerini kesinlikle dikkate alacan temenni ediyoruz.

Ana Sayfaya Git