Tahliyesine itiraz reddedildi!

Davul zurnayla karşılanan yeğenine cinsel istismar sanığının tahliyesine itiraz reddedildi

Haberler 23.01.2021 - 02:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde, 17 yandaki yeeni Z.ç.ye cinsel istismarda bulunduu iddiasyla tutuklu bulunduu cezaevinden, tutuksuz yarglanmak üzere tahliye edilen Osman ç., (28) için Z.ç.nin avukat Dilan Koç ve Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ile duruma savcsnn yapt iki itiraz, mahkemece reddedildi.

Olay, geçen yl 5 Temmuzda Kzltepe ilçesinde meydana geldi. sviçrede yaayan Z.ç. tatil için dedesinin Kzltepedeki evine geldi. Z.ç., iddiaya göre burada amcas Osman ç. tarafndan 2 gün boyunca cinsel istismara urad. Z.ç. durumu anlatt ablasyla karakola giderek ikayetçi oldu. Polis ekiplerince gözaltna alnan Osman ç., emniyetteki ifadesinin ardndan adliyeye sevk edildi. Osman ç., çkarld mahkemece serbest brakld. 2 ay sonra gelen adli tp raporunda, Osman ç.nin odasnda sperm örnekleri ve mendilde de Z.ç.ye ait kan örnekleri tespit edildi. Bunun üzerine tekrar gözaltna alnan Osman ç., çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklak 4 ay boyunca cezaevinde tutuklu kalan Osman ç., 13 Ocakta ilk kez hakim karsna çkt. Mardin 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen ilk durumada, Osman ç.nin adli kontrol artyla serbest braklmasna karar verildi. Mardin E Tipi Kapal Cezaevinden tutuksuz yarglanmak üzere tahliye edilen Osman ç., kapda yaknlar tarafndan davul zurna ile karland.

MAHKEME K TRAZI REDDETT

Osman ç.nin serbest braklmasna avukat Dilan Koç ve Aile Sosyal Politikalar l Müdürlüü avukat ile duruma savcs, Mardin 5inci Ar Ceza Mahkemesine iki ayr itiraz dilekçesi sundu. tirazlar, deerlendirilmek üzere Mardin 1inci Ar Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme, sann üzerine atl suçun vasf ve mahiyeti, dosyada mevcut delil durumu ile delillerin toplanm olmas nedeniyle, delilleri yok etme, gizleme veya deitirme üphesinin bulunmamas, tutuklulukta geçirmi olduu süre ve kaçma üphesinin bulunmamas hususlar nedeniyle, Osman ç.nin tahliyesine yönelik verilen ara karara kar yaplan itirazlarn reddine, oy birlii ile karar verdi.

Ana Sayfaya Git