Taksici, iguana 'Akif'i yanından ayırmıyor

Diyarbakır’da taksici Ensari Alptekin (27), evinde beslediği, Akif ismini verdiği iguanayı, gittiği her yere götürüyor.

Haberler 30.09.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde 5 yldan beri taksicilik yapan Ensari Alptekin, 2 yldr evinde iguana besliyor. 4 aylkken ald ve Akif adn verdii iguanay çok sevdiini belirten Alptekin, hayvan gittii her yere yannda götürüyor.

YANINDAN BR AN AYIRMIYOR

Direksiyon bandayken de iguana Akifi yanndan ayrmadn ifade eden Alptekin, Benim de böyle bir hobim var. guanay 2 yl önce, 4 aylkken aldm, yaklak 500 liraya mal oldu. imdi 2 bin lira teklif ettiler, vermedim. Özel bir yemi var, ama ben yemiyle birlikte elma, muz, armut, kiraz, kavun, karpuz, marul, salatalk, meyve ve sebze de veriyorum.

GUANA SEVGS BÜYÜKTÜR

Gittiim her yere onu da götürüyorum. Özel bir akvaryumu var, orda kalyor. Ömürleri 16 ila 20 sene kadar. Avrupadan resmi yollarla getirildi Akif, kimlii de var. Erkekler 2, diiler 1,5 metreye kadar uzayabiliyor. Akif u an 90 santim uzunluuna ulat. Evdekiler de Akife alt, onunla oynuyorlar. Yavru iguanalar u an 500 liraya satlyor. Aslnda Akife bir e aryorum. Ei olsayd onun da yavrular olurdu dedi.

Yeniehir ilçesindeki Ofis taksi duranda taksicilik yapan Alptekinin omzundaki iguana Akifi gören çocuklar önce oke oluyor. Ardndan ise hayvan seviyor. Gençler ise Akif ile bol bol hatra fotoraf çekinip, sosyal medyadan paylayor.

Ana Sayfaya Git