Tan'a örgüt davası açıldı

Eski HDP Milletvekili Altan Tan'a "örgüt propagandası" davası açıldı

Haberler 26.02.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcl, eski HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan hakknda terör örgütü propagandas suçundan 5 yla kadar hapis istemiyle dava açt.

Terör Suçlarn Soruturma Bürosunca hazrlanan iddianamede üphelinin, 22 Mart 2021de ulusal bir kanaldaki tartma programna konuk olarak katld aktarld.

ddianamede, ülke gündemine ilikin deerlendirmelerin yapld programda, üpheli Tann, konumasnn bir bölümünde silahl terör örgütü PKKnn propagandasn yapt kaydedildi.

Bu kapsamda konumasnn bir bölümüne yer verilen iddianamede Tann, PKK da 40 yldr bu siyasetin içinde önemli bir faktördür. 50-60 bin insan hayatn kaybetmi, bir sürü tahribat olmu ama siz meseleyi sadece iddet, terör ve silah üzerine younlatrrsanz demokratik mücadele, halk kazanma ve demokratik kanallar açma bunlarn tamam kapanyor. ifadelerini kulland bildirildi.

ÖRGÜT PROPAGANDASI

Bu açklamalar nedeniyle ifadesi alnan üpheli Tann, suçlamalar reddettii belirtilen iddianamede, Ancak üphelinin savunmasnn suçtan kurtulmaya yönelik olduu, üphelinin katld programda yapt konumalar bir bütün olarak deerlendirildiinde bütün eylem ve delillerin terör örgütü propagandas suçunu oluturduu anlalmaktadr. deerlendirmesine yer verildi.

ddianamede, üpheli Altan Tann söz konusu suçtan 5 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

Ankara 21. Ar Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame kabul edildi.

Ana Sayfaya Git