Tanık polisler: Güllü Yılmaz eşinin kendisini yaktığını söyledi

Ergani’de eşi Güllü Yılmaz’ı öldüren Can Yılmaz hakkında açılan davanın duruşmasında dinlenen tanık polisler, Güllü Yılmaz’ın hastanede “eşim beni yaktı” diye bağırdığını söyledi.

Haberler 28.10.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019da ei Güllü Ylmaz yakarak öldüren sank Can Ylmaz hakknda ee kar canavarca hisle kasten öldürme ve çocua ve altsoya kar canavarca hisle öldürmeye teebbüs suçlarndan arlatrlm müebbet ve 20 yla kadar hapis istemiyle Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde açlan davann ikinci durumas görüldü. Diyarbakr E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sank Ylmaz, Ses, Biliim ve Görüntü Sistemi (SEGBS) ile katld durumada, sank ve müteki avukatlar ile Güllü Ylmazn ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl vekili Avukat Remzi Atalay katld. Durumaya gazeteciler ve izleyiciler alnmad.

EM BEN YAKTI

Durumada, Ergani Emniyet Müdürlüünde görevli Gültekin Artk ve mran Harman adl polisler tank olarak dinlendi. Erganiden SEGBS ile katlan mran Harman, gelen anonsta Güllü Ylmazn yakldn ve bunun üzerine hastaneye gittiklerini söyledi. mran, Gittiimizde Güllü Ylmaz hastanede baryordu ve vücudunun büyük bir ksm yanmt. Güllü Ylmaz, eim beni yakt diye baryordu. Biz kendisine tekrar sorduumuzda tekrar einin kendisini yaktn söyledi. Güllü Ylmazn durumu kötü olduu için ifade ilemlerini uzatmak istemedik dedi.

Tank Gültekin Artk da Güllü Ylmazn sedyedeyken einin kendisini yaktn söylediini kaydetti.

SERTAç DYE BRNDEN BAHSETT

ddia makam, sann tutukluk halinin devamn talep ederken, müteki vekilleri, dava dosyasndaki eksiklerin giderilmesini istedi. Müteki avukatlar, önceki durumada sann sürekli Sertaç diye birinden bahsettiini, Güllü Ylmazn kadn snma evinde kald tarihler hususunda ayrca müzekkere yazlmasn talep etti.

SANIK TAHLYESN STED

Sank Ylmaz ise önce celsedeki savunmasn tekrarlayarak, tanklar ve müteki vekillerinin aleyhte beyanlarn kabul etmediini söyledi. Kendisinin hastanede olduunu ileri süren Ylmaz, tahliye talebinde bulundu.

MAHKEMENN KARARI

Mahkeme heyeti, üzerine atl suçun nitelii, atl suç için yasada öngörülen cezann üst snr, sanklar hakknda kuvvetli suç üphesinin varl gösteren somut delillerin bulunmas nedeniyle sann tutukluluk halinin devamna karar vererek durumay 19 Ocak 2021e erteledi.

Ana Sayfaya Git