Tansu Çiller Ayasofya Camii'ne geldi

Ayasofya Camii'nin ibadete açılışına gelen eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Ayasofya aslında bir dünya mirası. Türkiye bu konuda her zaman bir hassasiyet göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir" dedi.

Haberler 25.07.2020 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayasofya-i Kebir Cami-i erifi, bugün klnacak Cuma namaznn ardndan 86 yl sonra yeniden ibadete açlyor. Ayasofyaya gelenler arasnda eski babakanlardan Tansu çiller de yer ald.

HAYIRLI OLMASINI DLYORUM

Ayasofya Camiinin yeniden ibadete açlmasna ilikin konuan çiller, Gerçekten bugün tarihi bir gün, bir vuslat günü ayn zamanda. On yllar deil, yüzyllarca milletin adeta DNAsna ilemi, yakn ve uzun dönemli tarihimizin DNAlarnda bulunan bir büyük özlem vard her zaman. Bu özleme cevap verilebilmitir. Bu heyecan bugün bir vuslat günü olarak ortaya çkyor. Tabii ben bunun ne kadar güç olduunu bilen bir geçmiten geliyorum. Bu çok büyük dirayet ve cesaret isteyen bir eydir. Dolaysyla bunu baaran tüm arkadalarmz can- gönülden kutlamak istiyorum. Bata sayn Cumhurbakanmz olmak üzere, bütün emeini geçenleri teker teker, ayr ayr kutlamak isterim. Bu vesileyle bugün bir eye daha iaret etmek gerei var. Ayasofya aslnda bir dünya miras. Türkiye bu konuda her zaman bir hassasiyet göstermitir. Göstermeye de devam edecektir. Bugün Ayasofya Camiine geliyoruz, namaz klmaya geliyoruz. Herkes bir ey söyler ama son sözü daima milletimiz söyler. Milletimiz de ne söylerse iyi söyler, güzel söyler. Ve bugün milletlerin dedii olmutur, vuslat günüdür. Bugün kavuma günüdür. Dolaysyla hayrl olmasn diliyorum dedi.

KADINA KALKAN EL TUTARIM

Bir gazetecinin olu ile ilgili iddialar sormas üzerine Tansu çiller, Tabii unu söylemek lazm, kadna iddete tümüyle karym. Bunu kim yaparsa yapsn, kadna kalkan eli tutarm. Buna müsaade etmem. Ancak bugün bir alg operasyonu da söz konusu. Bu alg operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaleti ile dahi düünsem, doru ve hakikat ile örtüür bulmuyorum. Herkes bir ey söyler ama Allahn da bir hesab vardr ve zaman da daima dorunun yanndadr. Yine öyle olacaktr. Ne olursa olsun çok üzgünüm, aileler dalmasn. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin diye konutu.

Ana Sayfaya Git