Tarihi kentler zirvesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Tarihi Kentler Birliği (TKB) Toplantısı, çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı, akademisyen, kazı başkanı ve ilgililerin katılımıyla başladı.

Haberler 23.09.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte bir otelde düzenlenen programda konuan, TKB Bakan ve anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, birlik üyelerini 12 bin yllk ehirde arlamaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Birliin çalmalar ve anlurfa tarihi hakknda bilgiler veren çiftçi, TKB Bakan olarak birçok bölgede, hep birlikte bulumalar gerçekletiriyoruz. Birliimiz, bu bulumalar ile her bölgeyi yakndan tanma frsatn buluyor. Ülkemizin bizlere brakm olduu bu kültürel miraslar, belediye bakanlar olarak gelecee tamak adna bulumalarmz önümüzdeki süreçlerde de devam edecektir. dedi.

TARH KENTLER BULUMASI

Nihat çiftçi, yapacaklar çalmalarla tarihi ehirleri gerçek kimliine kavuturmak istediklerini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Günümüzde ehirler birbirlerine benziyor. Artk yeni imarl ehirler, gerek alt ve üst yap, gerekse tesis anlamnda hepsi birbirlerinin kopyasdr. ehirlerimizi ehir yapan aslnda tarihi ve kültürüdür. te bizlere bu varlklar hissettiren bir ehirdeyiz. TKB, kuruluundan bu yana gerek belediyelerimizin çalmalar gerekse Kültür ve Turizm Bakanlmzn ilikiler gelitirmesi ile ehirlere deer katmtr. Birikimimizi birbirlerimize aktaryoruz. te tüm bunlar birliimizin zenginliini ortaya koyuyor. ehirlerimize daha nasl deerler katarz, deerlerimizi gelecee daha iyi bir ekilde nasl tarz diyerek çalmalar gerçekletiren birlik üyelerimizin, ülkemizin tarihi ve kültürel geliimine katks çok büyüktür. Gelecekte bu topraklar üzerine gelecek nesillerin de ayn dorultuda daha da iyi düüncelerle uygulamalar gerçekletirmesini diliyoruz. Tüm bunlar yaparken insan esas alyoruz.

çevre ve Kültür Deerlerini Koruma ve Tantma Vakf (çEKÜL) Bakan Prof. Dr. Metin Sözen, anlurfann tarihte çok önemli bir yere sahip olduunu hatrlatarak, bulumalarn verimli olacana inandn aktard.

Programa, anlurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti anlurfa Milletvekilleri Halil Özavl, Mehmet Ali Cevheri ile MHP anlurfa Milletvekili brahim Özyavuz katld.

Ana Sayfaya Git