Tarımsal danışmanlık hizmet için 46 bin lira destek verilecek

Tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti sunan kuruluşlara, bir tarım danışmanı için 46 bin lira destek verilecek.

Haberler 02.12.2020 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlnn Tarmsal Yaym ve Danmanlk Hizmetlerine Destekleme (TYDD) Ödemesi Yaplmas Hakknda Teblii, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, TYDDden faydalanmak isteyen kii ve kurulular, tebliin yaymlanmasndan itibaren 15 gün içinde, son bavurunun tatil gününe gelmesi halinde takip eden ilk i günü mesai bitimine kadar tarmsal danmanlk hizmet bürosunun bulunduu yerdeki ilçe müdürlüüne, ilçe müdürlüü bulunmayan yerde il müdürlüüne bavuracak.

TARIMSAL DESTEK

Söz konusu destek için bavuran kii ve kurululara, uygulama esaslarnda belirlenen iletme saysnn yüzde 80inin altna dümemesi ve hizmet sunmas kouluyla bir tarm danman için 46 bin lira ödeme yaplacak.

Bakanlk tarafndan yetkilendirilerek tarmsal yaym ve danmanlk hizmeti sunan, üretici örgütü, ziraat odas ve bunlarn ubeleri de dahil olmak üzere bünyelerinde çaltrdklar en fazla 5 tarm danman için TYDD ödemesi yaplacak.

Tarmsal iletmelere 12 aydan daha az süreli tarmsal danmanlk hizmeti sunan kii ve kurulular, istihdam ettii tarm danmann 12 aylk hizmet sunumu süresince birden fazla deitiren kurulular TYDDden yararlanmayacaklar arasnda yer alyor.

Ana Sayfaya Git