Tarlada yazdığı roman kaymakamlığın desteğiyle yayımladı

Batman'ın Sason ilçesinin köyünde oturan 18 yaşındaki lise öğrencisi Şeyma Nur Esen, ailesine yardıma gittiği tarlada yazdığı romanın basılmasının mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 30.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesinin köyünde oturan 18 yandaki lise örencisi eyma Nur Esenin ailesine yardma gittii tarlada yazd roman, kaymakamln desteiyle yaymland.

Yeniköyde yaayan 12. snf örencisi Esen, okulun ardndan ailesine yardma gittii tarlada, bo kald zamanlarda roman yazmaya balad.

Esen, yaad zorluklarn üstesinden gelerek baary yakalayan bir genç kzn hayatn anlatt Hereyin Bittii Yerde adl 183 sayfalk roman 1,5 ylda tamamlad. Sason Kaymakamlnn desteiyle romann basm yapld.

eyma Nur Esen, kitabn tarla ilerinden arta kalan zamanlarda yazdn söyledi.

çilek ve tütün ileri bir yandan, evde 7 kardeiz. çocuklar da çok olunca biraz zor oldu. diyen Esen, önce günlük tarznda yazdklarnn öretmen ve okuldaki arkadalar tarafndan beenilmesi üzerine, roman kaleme almaya karar verdiini anlatt.

Yazd roman maddi imkanszlklar nedeniyle basamadklarn dile getiren Esen, unlar kaydetti:

Bu konuda Sason Kaymakammz, sa olsun sponsor oldu. Kitabn basmn salad. Kitabnn piyasaya çkmasndan dolay çok mutluyum. Tek derdim kitabm satp okul masraflarm karlamak. Onun için de destek bekliyorum. 21 Ekimde Batmanda kitap fuar var. Fuarda kitabmn tantarak satmak istiyorum. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum.

Kitabn geliriyle kzm üniversitede okutmak istiyorum

Baba Abdurrahman Esen ise 7 çocuklarnn da okuduunu belirterek, eyma Nur en büyük çocuumuz olduu için hem tarlada hem de evde annesine yardm etmek zorunda kalyordu. dedi.

Balarda kznn roman yazdn bilmediini anlatan Esen, Bir gün dedi ki Baba ben kitap yazdm. Baktm gerçekten de güzel bir kitap yazm. Tabii bizim basacak imkanmz yoktu. Allah raz olsun Kaymakammz Ökke Beyaz yardmc oldu. Kitabn geliriyle kzm üniversitede okutmak istiyorum. ifadelerini kullad.

Esen, kznn özellikle yazm ve kurgu alannda çok baarl olduunu söyledi.

Yazarmz tebrik ediyorum

Sason Kaymakam Ökke Beyaz da Esenin roman yazdn duyduklarn, inceledikleri eseri çok beendiklerini dile getirdi.

Güzel çalmalarn desteklenmesi gerektiine iaret eden Beyaz, Esene destek çkarak 2 bin kitabn basmn üstlendik. Bu tarz güzel çalmalara kaytsz kalamazdk. Roman, gerek anlatm gerek kurgu olarak gencecik yazarmzn baarsnn ne derece büyük olduunu göstermektedir. Yazarmz tebrik ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git