Tatilcilerin yeni rotası: Sinek Çayı

Korona virüs nedeni ile tatile çıkamayanların yeni rotası Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bulunan Sinek Çayı oldu. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar, Sinek Çayını gelip piknik yaparak yüzmenin keyfini çıkarıyor.

Haberler 15.07.2020 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde bulunan Sinek çay, tatilcilerin yeni rotas haline geldi. Buz gibi suyuyla vatandalarn ilgi oda haline gelen Sinek çay, doal güzelliiyle göz kamatryor. Korona virüs nedeni ile tatile çkamayan vatandalarn gözde mekan haline gelen Sinek çay, turizme kazandrlmay bekliyor.

SNEK çAYI

Diyarbakr merkezden gelen Murat çelik, Sinek çaynda hem serinlediklerini hem de çocuklar ile birlikte elendiklerini söyledi. çelik, Korona virüs bütün dünyay etkisi altna alm. 3 aydr dar çkmadk, Sinek çay bize çok iyi geldi. Tatile gidemiyorduk, buras da ilimize yakn olduu için ailemizle tercih ediyoruz ve sürekli geliyoruz. Herkes çok memnun, çocuklar eleniyor, rahat, serin ve güzel. Bu yaz scanda doa harikas olmas güzel klyor. Uzak yerlere gitmektense buraya gelmeleri lazm. Diyarbakrdan 80 kilometre, bir saatlik yol. Eleniyorsunuz, dinleniyorsunuz, çocuklar eleniyor. Yazn Diyarbakr merkezde 45 derece, buraya geliyorsunuz serin bir hava, souk suyumuz ve suda balklarmz ve daha ne isteyelim dedi.

7 yandaki Zeynep Karamehmetolu ise okullarn tatil olduunu ve burada yüzerek rahatladn söyledi. Karamehmetolu, Yüzmek için geliyorum, çok güzel, çardaklar var, suda sandalyeler var. Buraya girip rahatlyorum, okullar tatil buraya gezmeye geliyorum, herkes buraya gelsin diye konutu.

8 yandaki ziyaretçilerden Mustafa Remzi Karamehmetolu da bölgenin çok güzel olduunu ve serin havas nedeni ile tercih ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git