Tatile gitmeyip okullarını onarıyorlar

Muş'un Varto ilçesinde bazı öğretmen ve idareciler, tatil yapmak yerine okullarını boyayıp onararak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlıyor.

Haberler 01.08.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Varto ilçesindeki çaylar Yatl Bölge Ortaokulunun öretmen ve idarecileri, yaz döneminde tatil yapmak yerine okullarn boyayp, tahrip olan yerlerini onaryor.

Eitim öretim döneminin sona ermesiyle ilçedeki örenciler yaz tatiline girerken, baz öretmenler de çocuklarn yeni dönemde daha iyi imkanlarda eitim görmesi amacyla görev yaptklar okulun eksiklerini gidermeye çalyor.

çaylar Yatl Bölge Ortaokulunda görev yapan öretmenler de tatillerini okulda çalarak geçiriyor. Fedakar öretmenler, okulun tahrip olan yerlerini onararak, d cephesini boyuyor.

Okul Müdürü Olcay Karata, AA muhabirine, öretmenlerle bir araya geldiklerinde Örencilerimizin daha güzel bir ortamda eitim görmeleri bizi daha mutlu eder düüncesiyle böyle bir çalma yapmaya karar verdiklerini anlatt.

Öretmenlerin bu çalma için tatillerinden feragat ettiini belirten Karata, 2017-2018 eitim öretim sezonuna daha iyi hazrlanmak amacyla okulumuzda ufak tefek tadilatlar yapmaya karar verdik. Öretmen arkadalarmzla amacmz, okulumuzu daha da güzelletirmek ve eitim öretim döneminde çocuklarmz için daha güzel ve yaanlabilir bir alan yaratmak. 8 öretmeniz de gönüllü olarak çalmaya katld. dedi.

- TEOGda da baarl olduk

Öretmen arkadalaryla özverili bir çalma yürüttüklerini kaydeden Karata, Okulumuz son 2 ylda TEOG snavnda tüm sorular doru yantlayan örenciler yetitiren bir eitim kurumu. Amacmz bu baarlarn devam etmesi. Örencilerimizin baarl olmas için de öretmen arkadalarmzla elimizden geleni yapmaya çalyoruz. Burada bizimle kalp, tatillerini bizimle geçiren öretmenlerimize teekkür ediyorum. diye konutu.

ki yl önce Hataydan Vartoya atanan ngilizce öretmeni Gizem Yürekli, örencilere daha iyi bir ortam sunmak için gönüllü olarak çaltklarn bildirdi.

Tüm öretmenlerin, örencilerin baars için canla bala görev yaptn anlatan Yürekli, Tatile gitmeyip burada kalan öretmen ve müdürümüzle, güzel örencilerimiz için güzel eyler yapmaya çalyoruz. Öretmenlik, tamamen fedakarlk isteyen bir meslek. Biz de elimizden geldiince bu meslei icra etmeye çalyoruz. dedi.

Okulda 5 yl öretmenlik yapan ve zmire atanan snf öretmeni Tark çiçek, tatil için Vartoya geldiinde arkadalarnn çalmasndan haberdar olduunu belirtti.

çiçek, Bu okulda çok güzel günlerim geçti. Buraya geldiimde okulda ufak tefek tadilatlarn olduunu duyunca ben de elimden geldiimce katk sunmak istedim. Okulu boyamaya baladk. Katkm olduu için çok mutluyum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git