Taziyelerde yemek yerine çorba ikram edilecek

Van'ın Erciş ilçesinde, taziyelerde misafirlere yemek yerine çorba ikramında bulunulmasına karar verildi.

Haberler 07.09.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal Bozkaya Mahallesinde, Kaymakam Nuri Mehmetbeyolunun bakanlnda istiare toplants düzenlendi.

18 mahallenin muhtarlar ile vatandalarn katld toplantda, asrlardr devam eden taziye yemei geleneinin, taziye sahiplerine maddi açdan sknt yaratmas nedeniyle kaldrlmasna yönelik talepler de görüüldü.

Yaplan deerlendirmenin sonucunda, asrlk gelenein, yemek yerine çorba ikramyla devam ettirilmesine karar verildi.

Kaymakam Mehmetbeyolu, ilçede birlik, beraberlik ve kardelik ruhunun devam etmesi için her zaman halkn yannda olacaklarn söyledi.

Vatandalardan taziye yemekleriyle ilgili düzenleme yaplmasna yönelik taleplerin geldiini aktaran Mehmetbeyolu, öyle konutu:

SADECE çORBA DAITILACAK

Kadim tarihimizden gelen çok önemli bir geleneimiz var, o da taziye gelenei. Aclarn paylalmas, birlik ve beraberliin, dayanma ruhunun en kymetli göstergelerinden biridir taziyeler. Bugün muhtarlarmzla, vatandalardan gelen talepler dorultusunda taziye yemekleri konusunda neler yapabileceimizi konutuk. lçede bundan sonra taziye geleneinin devam ettirilmesi, taziye yemei yerine de insanlara çorba ikram yaplmasna karar verdik. Böylece insanmzn üzerinde oluacak bu zaruret durumunu ortadan kaldrarak katk salamak istedik. Muhtarlarmz da oy birliiyle karara destek verdi. Ercite bundan sonraki süreçte taziye yemei yerine çorba datm yaparak insanmzn yaad sorunu ortadan kaldracaz.

Alnan karar dorultusunda gerekli çalmalar yapacaklarn kaydeden Mehmetbeyolu, desteklerinden dolay din görevlilerine, kanaat önderlerine, muhtarlara ve vatandalara teekkür etti.

Derekent Mahallesi sakinlerinden Cevdet Aydn ise taziyelerde yemek verilmesinin maddi durumu iyi olmayan vatandalarn sknt yaamasna neden olduunu belirtti.

Herkesin bütçesinin yemek vermeye yetmediini bildiren Aydn, Taziye sahipleri, taziyelerini ve misafirlerini brakp yemek iiyle uramak zorunda kalyor. Kaymakam beyin bugünkü toplantda muhtarla ald, taziyelerde ar yemeklerin yerine sade çorba ikram edilmesi karar, bizleri çok mutlu etti. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git