TCDD Taşımacılık'tan Marmaray ücretlendirmesi hakkında açıklama

TCDD Taşımacılık, Marmaray'da uygulanmaya başlayan yeni ücret tarifesi hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, " UKOME Kurulu tarafından onaylanmamış ve imza süreci tamamlanmamış %36'lık bu zammın teşekkülümüz tarafından işletilen Marmaray hattında yürürlüğe konulmasından sorumlu olmadığımızı ve en kısa sürede hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

Haberler 03.01.2022 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollar (TCDD) Tamaclk A.. tarafndan iletilen Marmarayda 1 Ocak 2022 tarihiyle zaml tarife uygulanmaya baland. TCDD Tamaclk Genel Müdürlüü konu ile ilgili yazl açklama yapt. Yaplan yazl açklamada, 01.01.2022 tarihi itibariyle Marmaray hattnda uygulanmaya balayan zaml tarife, stanbul Büyükehir Belediyesi tarafndan kurumumuzun tüm itirazlarna ramen hukuksuz bir ekilde yürürlüe konulmutur denildi.

TOPLU ULAIM HATLARI

Açklamann devamnda u ifadelere yer verildi:

2 Austos 2021 tarihinde stanbuldaki tüm Toplu Ulam hatlarna %15 zam yaplmken stanbul Büyükehir Belediyesi 5 ay sonra UKOME Kuruluna tekrar zam yapma teklifi getirmitir. 16.12.2021 tarihinde UKOME gündemine BB tarafndan getirilen %36lk zam teklifi UKOME Kurulunca yüksek bulunarak reddedilmitir. 24.12.2021 tarihinde stanbul Büyükehir Belediyesi tarafndan ETT, Metrobüs, Metro dhil tüm Toplu Ulam hatlarna %36lk zam teklifi tekrar gündeme getirilmi ve TCDD temsilcilerimiz ile birlikte UKOME Kurulu üyelerinin çounluu ile zam teklifi yüksek bulunarak %20,28 zam yaplmas yönünde yazl erh konulmutur.

Ancak stanbul Büyükehir Belediyesi, UKOME Kurulunun çounluk itiraz erhine ve kurumumuzca Bakan onayl UKOME kararnn tarafmza iletilmeden uygulama yaplamayacann BB yetkililerine yazl ve sözlü olarak bildirilmesine ramen hukuki dayana olmayan %36 oranndaki zaml tarifeyi yürürlüe koymutur. UKOME kararlarnn yürürlüe girmesi için, UKOME üyesi kurumlarn üyelerinin imza sürecinin tamamlanmas ve kararn Büyükehir Belediye Bakan tarafndan onaylanm olmas gerekmektedir.

stanbul Büyükehir Belediyesi ise henüz imza süreci tamamlanmam ve Bakan tarafndan onaylanmam tarifeyi UKOME Üyesi kurululara göndermeden, hukuksuz ekilde uygulamaya balamtr. Yaplan zammn imza süreci tamamlanmadan ve Bakan onayl karar kurumumuza iletilmeden Teekkülümüz tarafndan iletilen Marmaray hattna yüklenmemesi için Belediye yetkilileriyle defalarca görüülmü olmasna ve yazl itiraz ve ikazlarmza ramen zaml tarife, Belediye irketi Belbim A tarafndan Marmaray turnikelerine yüklenmitir. UKOME Kurulu tarafndan onaylanmam ve imza süreci tamamlanmam %36lk bu zammn Teekkülümüz tarafndan iletilen Marmaray hattnda yürürlüe konulmasndan sorumlu olmadmz ve en ksa sürede hukuki süreci balatacamz kamuoyuna saygyla duyururuz

Ana Sayfaya Git