Tecavüzcüye Cezaevinde Toplu Tecavüz!

Tecevüz suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinde, dört kişi tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Haberler 09.09.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NEVEHR E Tipi Kapal Cezaevinde hükümlü olarak bulunan Diyarbakrl 21 yandaki Ü.ç.nin babas M.ç., kouta bulunan 4 kiinin oluna tecavüz ettii iddiasyla Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna yaplan suç duyurusu Nevehire gönderilirken, olayla ilgili soruturma balatld. Baba M.ç., olunun can güvenliinin tehlikede olduunu iddia etti.

Diyarbakrda 2014 ylnda çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan tutuklanan ve u anda 21 yanda olan Ü.ç., çocuk Ar Ceza Mahkemesince 15 yl hapis cezasna çarptrld. 2014 ylndan bu yana deiik cezaevlerinde kalan Ü.ç., son olarak kendi isteiyle Nevehir E Tipi Kapal Cezaevine sevk edildi.

CEZAEVNDE TECAVÜZE URADI DDASI

Nevehir E Tipi Kapal Cezaevinde cezasn çeken Ü.ç., geçtiimiz günlerde cezaevi ziyaretine gelen babasna, 4 tutuklunun tecavüzüne uradn söyledi. Olunun cezaevinde tecavüze uradn örenen baba M.ç., Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl araclyla, Nevehir Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIA SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyurusu dilekçesinde Nevehir E Tipi Kapal Cezaevinde yatan olunun bana ar bir olay geldiini söyleyen baba M.ç., H.S., .S., H.Z. ve M.K. isimli tutuklularn oluna tecavüz ettiini belirtti. Dilekçesinde olunun halen ayn cezaevinde hükümlü olduunu belirten baba M.ç., Olum cezaevinde 4 kiinin tecavüzüne uramtr. H.Z. isimli tutuklu çocuum ile birlikte Tokat Cezaevinde kalmtr. Orada da buna benzer olaylar olmutur. H.Z., Tokat Cezaevinde olanlar anlatmakla tehdit ederek çocuuma tecavüz etmitir. çocuum bu durumu cezaevi yetkililerine söylemi, ancak H.Z. ile ayn koua verilmitir. Güvenlik zaafiyetinden dolay olumun bana bu vahim olay gelmitir. Cezaevi yöneticileri bata olmak üzere çocuuma tecavüz eden 4 kiiden ikayetçiyim. Bu olay nedeniyle olumun psikolojisi bozulmutur. Ayrca oluma tecavüz eden kiiler, olumun kald kouun yanndaki koua yerletirilmitir. Bu nedenle olumun can güvenliinden endie etmekteyimdedi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna yaplan suç duyurusu Nevehire gönderilirken, olayla ilgili soruturma balatld örenildi.

Ana Sayfaya Git